Klussen

Wat voor tegels passen waar?

Het kiezen van de juiste tegels voor verschillende ruimtes in een woning zijn beslissingen op zowel praktische als esthetische vlak. Er zijn heel veel verschillende tegels die allemaal weer hun eigen eigenschappen hebben en maten en voordelen. In deze blog kijken we naar wat voor soort type tegel je het beste kan gebruiken in verschillende ruimtes in huis. 

Tegels voor de keuken. 

De keuken is het hart van het huis en de keuze van tegels moet zowel praktisch als mooi zijn. Ze moeten namelijk bestand kunnen zijn tegen vlekken en water waar veel geknoeid wordt met eten en drinken. Keramische tegels zoals porcelanosa tegels zijn hiervoor erg populair door hun duurzaamheid en het makkelijk kunnen onderhouden ervan. Als je liever voor een natuurlijke look in de keuken wilt gaan kan je kiezen voor natuurstenen zoals graniet of leisteen. Echter hebben deze wel meer werk om mooi gehouden te worden.

Soorten tegels

Tegels voor de badkamer

In de badkamer zijn tegels een noodzaak aangezien het een hoge vochtigheid gehalte heeft en direct contact met water heeft. Porseleinen tegels zijn hier goed bestendig tegen door hun lage prositeit. Ook worden keramische tegels vaak gebruikt vanwege hun veelzijdigheid. Voor de vloeren wil je graag tegels met anti-slip voor het voorkomen van uitglijden. Wil je graag een wat luxere uitstraling in de badkamer? Dan is het toevoegen van glas- en marmer tegels een grote aanrader.

Tegels voor buitenruimtes 

Voor het leggen van tegels in buitenruimtes zoals patio’s is het beste om weerbestendige tegels te hebben. Natuursteen zoals leisteen zijn populair omdat ze goed tegen natuurlijke weestand en andere weersinvloeden kunnen. Ook Keramische tegels zoals equipe tegels kun je overwegen voor buitenruimtes. Echter is het wel handig dat deze speciaal zijn behandeld voor buitengebruik. Tenslotte wil je ook kijken dat ze een ruw oppervlak hebben zodat je er niet op uitglijdt. 

Speciale overwegingen

Naast het nadenken over materiaal zijn er ook andere overwegingen die je moet maken zoals de grootte van de tegels of het patroon van de tegels. Grote tegels kunnen bijvoorbeeld kleine ruimtes groter lijken maken terwijl mozaïektegels of kleine tegels weer een leuk detail kunnen zijn in de ruimte. Ook kunnen tegels diagonaal gelegd worden wat zorgt voor een interessant visueel effect. 

Tegels kiezen voor je huis kan lastig zijn door de hoeveelheid keuze maar tegelijkertijd ook een leuk project zijn. Door te kiezen voor de tegelstijl die bij jou past heb je een huis met een mooi esthetiek aanvullend op jouw smaak!