Klussen

Hypotheek opnemen voor klussen

Een nieuw huis kopen en daarna nog een verbouwing doen, zodat het huis helemaal naar al uw wensen is aangepast. Of liever uw huidige huis verbouwen tot uw droompaleis. Hiermee haalt u meer woonplezier uit uw huis en het huis kan er daarna weer jaren tegen. Vaak komt er bij dit soort zaken een eindeloze lijst van klussen kijken, om nog maar te zwijgen over het financiële plaatje: hoe moet u dit allemaal betalen? Veel mensen ervaren deze gebeurtenis als zeer stressvol. Maar heeft uw huis overwaarde? Dan kunt u dit eenvoudig gebruiken voor de financiering. Overwaarde van de hypotheek opnemen berekenen voor een verbouwing. In deze blog ga ik u vertellen hoe dit werkt.

hypotheek voor klussen
Heb je een nieuwe hypotheek? Kies die voor klussen een hypotheek

OVERWAARDE VAN DE HYPOTHEEK OPNEMEN

Na de economische crisis van de afgelopen jaren, is de woningmarkt weer gunstig geworden voor de huizenbezitters. Het zou dus heel goed mogelijk kunnen zijn dat er bij uw woning sprake is van overwaarde. Als uw huis meer waard is dan de hypotheekschuld bedraagt, dan heeft uw huis overwaarde. Met deze overwaarde kunt u bijvoorbeeld een nieuw huis kopen, maar ook de hypotheekrente verlagen, zodat uw maandlasten lager worden en er dus geld overblijft om te kunnen klussen en/of verbouwen. Deze hypotheekrente is nog dertig jaar aftrekbaar van de belastingen (box 1). Voorwaarde is wel dat de hypotheekrente binnen deze periode helemaal wordt afgelost.
Om bij de overwaarde te kunnen komen, hoeft u niet eerst uw huis te verkopen. Zo kunt u bijvoorbeeld de overwaarde van de hypotheek opnemen, door de hypotheek te verhogen of een tweede hypotheek te nemen. Let wel op bij het verhogen: sinds begin 2018 mag de hypotheek niet hoger zijn dan de waarde van het huis! Ook komen er bij het verhogen van de hypotheek komen wel notariskosten en afsluitkosten bij. Uw hypotheekverstrekker kan u precies vertellen hoeveel deze kosten bedragen.
De hypotheek verhogen of een tweede hypotheek afsluiten is wel de goedkoopste manier om de boel te financieren, omdat u geen hoge rente hoeft te betalen voor uw lening. Zo komt de overwaarde vrij voor de verbouwing. Nu is het wel zo dat de maandlasten hierdoor flink kunnen stijgen, dus uw hypotheekverstrekker moet wel zijn goedkeuring geven. Zodra u groen licht heeft van uw hypotheekgever, kan kan het klussen beginnen! Voor meer informatie hierover, adviseren wij u contact op te nemen met uw hypotheekadviseur. Deze kan u precies vertellen wat het beste bij uw situatie past.

Veel succes met verbouwen en het financiële plaatje!

Een gedachte over “Hypotheek opnemen voor klussen

  • Fred de Boer

    Interessant artikel, super bedankt hier voor en hypotheekberekenen.nl is een goede website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *