Woning

Een nieuw huis: waar begin ik?

Afgelopen maand ben ik verhuisd naar mijn nieuwe stulpje. Mijn vriend en ik hebben de stap gemaakt om samen een huisje te kopen, wat een avontuur! Het huis werd volledig kaal opgeleverd. Het leuk ons een enorm leuk project. Maar toen wij eenmaal de sleutel overhandigd kregen en naar binnen stapte in dit lege huis, voelde we ons toch een beetje verloren. Waar moesten we nou beginnen? Na even diep ademhalen gingen we toch maar aan de slag. In deze blog vertel ik je bij welke stappen je moet beginnen.

Een likje verf op de kale muren

Aangezien je huis nu nog helemaal leeg is, is dit het beste moment om de muren en eventueel het plafond te verven. Er staan nog geen meubels en er ligt ook nog geen vloer waar je op kan knoeien. Ook hoef je geen vloer af te plakken of randjes te tapen. Geloof me, dit scheelt je enorm veel gedoe en tijd. Haal dus die verfrollers onder het stof vandaan en ga aan de slag! Voor je planning is het wel handig om te weten dat muren verven redelijk veel tijd kost. Waarschijnlijk zul je (vooral als je een kleurtje gebruikt in plaats van wit) meerdere lagen aan moet brengen. Tussendoor heeft dit tijd nodig om te drogen. Reken voor deze klus, afhankelijk van de grootte van je huis, dus zeker 1 tot 2 weken.

waar begin ik met een huis kopen
Weet jij waar je gaat beginnen met een huis kopen?

Leg een mooi vloertje

De volgende stap in het bewoonbaar maken van jouw huis is het leggen van de vloer. Dit is het handigst om op dit moment te doen, nu er nog geen meubels in het huis staan. Er staan enorm veel soorten vloeren waaruit je kunt kiezen. Heb je hier weinig verstand van, vraag dan zeker advies aan een expert. Wij kozen voor laminaat, omdat dit goedkoper was dan hout maar wij dit bijna net zo mooi vonden. Laminaat heb je in allerlei soorten en kleuren. Wij kozen voor donkerbruin laminaat met een warme gloed. Dit geeft ons huis een hele knusse sfeer. Wat ik zeker aan kan raden, is om het laminaat te laten leggen door een expert. Wij kochten ons laminaat bij de Laminaat Expert, die dit gratis voor ons legde. Ik raad zeker aan om even te googlen op “laminaat gratis gelegd de Laminaat Expert”, dan vind je het zo. Dit scheelde ons enorm veel tijd en moeite! Mijn vriend en ik hebben allebei twee linkerhanden en door de Laminaat Expert was het zo gepiept. Zo kunnen mijn vriend en ik ons focussen op het zoeken van mooie meubels, de volgende stap in het maken van je droomhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *