Verhuizen

Huis kopen? Hierom moet je áltijd een aankoopmakelaar inschakelen

Ga je je woning verkopen? Grote kans dat je daarvoor een makelaar inschakelt. Maar geldt dat ook wanneer je een woning gaat aankopen? Waarschijnlijk niet. In Nederland is het inschakelen van een makelaar bij het kopen van een huis veel minder gewoon dan bij het verkopen van een woning. Eigenlijk is dat heel gek, want iedereen die weleens de hulp van een aankoopmakelaar heeft gehad weet hoeveel dat waard is. In dit artikel lees je waarom iedere woningzoekende echt een aankoopmakelaar zou moeten inschakelen.

De voordelen van een aankoopmakelaar

Huur je een aankoopmakelaar in, dan profiteer je van vele voordelen. Ten eerste is een aankoopmakelaar natuurlijk het hele jaar actief in de huizenbranche. Hierdoor is hij als geen ander op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt en heeft hij veel meer kennis, ervaring en inzicht dan jijzelf.

Onderhandelen als de beste

Heb je wel eens op vakantie op een fruit- en groentemarkt succesvol staan afdingen? Misschien denk je hierdoor te kunnen onderhandelen als de beste, maar als het gaat om de aankoopprijs van een woning is het natuurlijk een ander verhaal. Hierbij is de aankoopmakelaar toch echt de expert. Hij laat zich nooit leiden door emoties en weet daardoor perfect wat het juiste openingsbod is en wat er nodig is om zoveel mogelijk van de vraagprijs af te halen.

Redenen aankoopmakelaar inschakelen
Redenen aankoopmakelaar inschakelen

Voorkom een miskoop

Een volgende kwaliteit van een aankoopmakelaar is dat hij kan voorkomen dat je een miskoop doet. Bij een bezichtiging weet hij eventuele gebreken te lokaliseren. Eventueel regelt hij ook dat er een bouwkundige keuring wordt uitgevoerd. Want hoe je het ook wendt of keert, een verkoopmakelaar zal een woning altijd beter doen lijken dan hij in werkelijkheid is. Maar schakel je een aankoopmakelaar in, dan weet hij van tevoren al dat dit minder zin heeft.

Vermijd papieren rompslomp

Bij het kopen van een woning komt altijd een heleboel papierwerk kijken. Niet iedereen zit hier natuurlijk op te wachten. Gelukkig neemt een aankoopmakelaar je graag al het administratief werk uit handen. Hij zorgt er ook voor dat je een zo voordelig mogelijk koopcontract tekent. Geen letters zijn voor hem immers te klein.

Zo snel mogelijk naar jouw droomhuis

Wil je tenslotte zo snel mogelijk jouw droomhuis betrekken? Ook dan is een aankoopmakelaar een aanrader. Want met behulp van een professional zal het hele koopproces een stuk sneller afgehandeld zijn. Kortom, wil je zorgeloos een nieuwe woning kopen, dan kun je niet zonder een goede aankoopmakelaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *