Klussen

Huis isoleren

We kennen de tips inmiddels allemaal wel om gas, water en licht te besparen: Niet te lang onder de douche, de verwarming een graadje lager en de wasmachine op een kouder programma te laten draaien.

 

Maar een tip die men vaak nog niet kent, is het isoleren van het huis. Vooral in wat oudere huizen kan hier veel winst op worden geboekt. Een slecht geïsoleerd huis is vaak al 900 euro per jaar meer kwijt, dan een goed geïsoleerd huis.

 

Isoleren is een zeer goede manier om te besparen op je energierekening. Niemand wordt immers vrolijk van een te hoge jaarafrekening. Echter isolatie is een flinke investering.

 

Voorbeelden van isolatie kunnen zijn:

 

–       Dubbelglas (HR++)

–       Voorzetramen

–       Gevelisolatie

 

Ook gaat er veel warmte verloren aan kieren in deuren. Zorg ervoor dat er tochtstrips worden geplaatst. Gordijnen zorgen ervoor dat tocht ook wordt tegen gehouden.

 

Een laatste tip: Wanneer je verwarmingsbuizen hebt op zolder, zorg dan dat er isolatiehoezen om heen komen. Hierdoor verdwijnt er niet onnodig warmte. Daarnaast is het bijkomend voordeel dat je je handen hier niet meer aan kunt verbranden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *