Klussen

Huis verbouwen? Plan het in!

Van plan wellicht je huis te verbouwen? Een paar werkzaamheden aan je huis betekend niet alleen dat het wonen plezieriger wordt, je huis wordt namelijk meestal ook meer waard. Zo heeft het nog wel meer voordelen, maar wat moet en mag het allemaal kosten? In dit artikel helpen we je hopelijk al een beetje op weg met jou project of grote verbouwing. Of je nou van plan bent de woonruimte te vergroten, de keuken wilt vernieuwen, het huis beter wil afwerken of de tuin grondig wilt verbouwen.

 

Waar moet je allemaal rekening mee houden?

 

Ten eerste is het belangrijk van te voren een goed budget op te zetten. Hou hierbij rekening met de grootte van de verbouwing, het tijdsbestek, de benodigde voorbereidingen en de duurzaamheid van de materialen. Het is daarom slim vooraf goed rond te kijken bij lokale bouwmarkten en verbouwbedrijven en hierbij de prijzen te vergelijken. Maak hierbij duidelijke afspraken met de betrokken vak bedrijven, leveranciers, jou gezin en natuurlijk uw buren die hiervan last kunnen ondervinden. Controleer ook of alles goed bij elkaar past en of het voldoet aan alle mogelijke wettelijke voorschriften. Bepaal vlak voor de verbouwing wat u allemaal zelf wil doen, of u de juiste vakman voor de klus gekozen heeft en of iedereen veilig aan de slag kan.

 

Waarde toevoegen

 

De gemiddelde verbouwing zal zeker waarde aan je huis toevoegen, al is de kans klein dat je het volledig geĆÆnvesteerde bedrag gelijk terugverdient. Voor daarom de verbouwing voornamelijk voor je eigen plezier uit. Probeer indien mogelijk ook rekening te houden met de toekomstige bewoners en zorg ervoor dat de stijl niet te veel gaat afwijken. Houd het bijvoorbeeld zo modern en functioneel mogelijk. Als je veel twijfelt, is het wellicht verstandig vakkundig advies aan te vragen. Er zijn meer dan genoeg bedrijven die uw graag verder helpen op financieel en verbouw gebied. Ook hoef je voor inspiratie meestal niet ver te zoeken online. Plan vooraf zoveel mogelijk in en huur indien nodig een vertrouwde vakman in. Je wilt natuurlijk niet voor onverwachte kosten en tijdverlies komen te staan tijdens en na de verbouwing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *