Klussen

Klussen? Zo kies je het juiste type ladder

Wanneer je gaat klussen, dan is goed en veilig gereedschap heel belangrijk. Zo kies je bijvoorbeeld voor een telescoop ladder. Dit werkt een stuk beter dan bijvoorbeeld een huishoudtrap of een reformladder. Al is dit ook weer niet helemaal waar, want het hangt ook van het soort klus af. Daarom bekijken we op deze plek eens de verschillende ladders. Om zo een goede keuze te kunnen maken.

Kiezen voor en dubbele trap

Een dubbele trap is van twee kanten te beklimmen. Deze kan je bijvoorbeeld gebruiken als opstapje. Heb je een wat groter model, dan kan je zelfs tot de dakgoot reiken. De dubbele trap kan handig zijn wanneer je met twee man op hoogte moet werken. Je kan dan beide een kant bestijgen om zo het werk te kunnen doen.

Een huishoudtrap gebruiken

Een huishoudtrap is handig voor de kleine klussen in en om het huis. Dit kan om schoonmaken of het vervangen van een lamp gaan. De huishoudtrap is vooral een opstapje. Je vindt deze in nagenoeg elk huishouden wel terug. Vooral het opberg gemak speelt ook een rol.

Klussen
Klussen

Werken met een reformladder

Met een reformladder is in verschillende standen te werken. Je kan deze vouwen tot rechte ladder, in de A-stand of als dubbele oploopbare trap. Daardoor kan je op verschillende hoogtes en plekken werken. Ook kan je allerlei soorten klussen doen. Je kan hem bijvoorbeeld ook voor schilderklussen gebruiken. De ladder neemt wel wat meer ruimte in. Dat is iets om over na te denken.

Een telescoopladder uitschuiven

Een telescoopladder heeft een groot voordeel. Dat is dat deze heel compact te maken is en op te bergen is. Doordat je kan in- en uitschuiven kan je deze gewoon in de bestelbus bewaren. Aan de andere kant heb je wel genoeg werkhoogte. De ladder is ook heel geschikt voor klussen op hoogte, bijvoorbeeld op het dak. Aldorr.nl heeft een breed assortiment (telescoop)ladders van topkwaliteit. Zo kan je heel simpel de juiste hoogte bereiken met de ladder.

Werken met een vouwladder

Een vouwladder is te vouwen in de vorm die je nodig hebt. Dat betekent dat je deze vrijstaand met platform kan gebruiken. Daarnaast kan je er ook een rechte ladder van maken om hoog te werken. Je kan er zelfs verschillende niveaus van maken. Pas wel op. Deze ladder is voor de echte hoogtes wat minder goed geschikt te noemen. Daarom is het slim om ook naar andere soorten modellen te kijken.