Klussen

Plafondlap verplaatsen

Het overkomt ons allemaal. Je huurt of koopt een huis. Of je richt je huis opnieuw in. Je meubels verhuizen naar je nieuwe woning of je zet ze op een andere plaats in je kamer. Op een gegeven moment kijk je naar het plafond. Dan blijkt dat jouw inrichting niet overeenkomt met de plaats waar de plafondlampen bevestigd moeten worden. De eettafel staat op een andere plaats of de bank staat onder de plafondlamp. Er zit niets anders op dan de lamp te verplaatsen.

Niet lelijk

Nu hoeft het verplaatsen van lampen aan het plafond niet altijd. Je kunt kiezen voor plafondlampen met telescooparmen, waardoor de lampen tot boven de tafel gedraaid kunnen worden. Het voordeel is dat verplaatsen dan overbodig is. Nadeel is dat dit soort lampen duur zijn. Bovendien als je al plafondlampen hebt, is de aanschaf van zulke lampen een dure oplossing. Bestaande plafondlampen verplaatsen is een echter een prima mogelijkheid. En die oplossing is absoluut niet lelijk.

Plafondlamp verplaatsen
Een plafondlamp is erg mooi. Echter hij moet wel goed hangen. Een plafondlamp verplaatsen moet daarom ook goed gebeuren.

Kabelgoten in alle soorten en maten

Vrijwel iedereen die een plafondlamp moet verplaatsen zal kiezen voor het aanleggen van een kabelgoot. Deze goten zijn in vele soorten en maten te verkrijgen. Probeer altijd in rechte lijnen te werken. Het ziet mooier uit als je een kabelgoot in verstek zaagt dan hem in een rechte lijn schuin over het plafond te laten lopen. Door de kabelgoot met schroeven te bevestigen zorg je voor een vaste, strakke afwerking. Het is af te raden de kabelgoot op het plafond te plakken met zelfklevende tape. Een plafond is vaak niet vetvrij, waardoor de tape veel van zijn kleefkracht verliest.

Tevreden eindresultaat

Precies zagen en bevestigen is noodzakelijk. Maar dan heb je ook een eindresultaat waar je nog lang plezier aan beleefd. Je verandert nou eenmaal niet elke dag je interieur en dan is het toch mooi als je plafondlampen goed hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *