Klussen

Waarom investeren in goede werkkleding?

Voor veel bedrijven, vooral in de industrie & bouw, is een investering in goede werkkleding een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering. Werkkleding dient ook bestand te zijn tegen verschillende weertypen en klimaten. Werkkleding voor in de winter dient natuurlijk anders te zijn dan kleding die in de zomer of binnen word gedragen.

Op de meeste werkplekken zijn maar een aantal typen werkkleding beschikbaar. Wat zei niet weten is dat er op momenten meer typen nodig zijn.

Bescherming tegen veranderlijk klimaat.

Het klimaat is op sommige momenten onvoorspelbaar. En op sommige plekken zelf een uitdaging of schadelijk voor het menselijk lichaam. Om het welzijn van de werknemers te beschermen is het daarom nodig om de juiste werkkleding te hebben. Voor in de zomer is bijvoorbeeld loszittende kleding nodig en tijdens de winter kan het nodig zijn om meerdere lagen kleding te dragen.

Verklein de kans op gevaren voor de gezondheid.

Er zullen momenten zijn wanneer bepaalde werkkleding niet voldoet aan de werkplek. Zo kan het zijn dat er gewerkt word in giftige dampen, en wanneer er geen masker aanwezig is kan dit een heel gevaarlijk karwei worden. Hetzelfde geld wanneer je te maken hebt met de kans op vallend puin. Wanneer er gevaar is voor vallend puin kan je maar beter de juiste veiligheidshelm gebruiken zodat risico op letsel verkleind word en het verkleind sowieso de gevaren op de werkplek.

Zorg dat u goed verzekerd bent!

Wanneer je eigenaar bent van een bedrijf is het belangrijk om altijd te voldoen aan de standaarden die gelden wat betreft veiligheid op de werkplek. Wanneer dit niet het geval is heeft u kans op hoge boetes en misschien zelfs wel het verlies van een werkvergunning. Om dit te voorkomen kunt u het beste werkkleding kopen naar aanleiding van een risico analyse.

Effici├źnter werken.

Wanneer werknemers de juiste kleding op het werk dragen zullen zij vele malen productiever zijn dan wanneer dit niet het geval is. De werkkleding dient aangepast te zijn aan het type werk wat ze doen, hierbij kan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *