Tuin

Een eigen tuinset maken

Zeker weten! Er zijn genoeg materialen verkrijgbaar en je vindt genoeg ontwerpen op internet om jouw inspiratie te stimuleren. Begin alvast met een klein item: een bijzettafeltje bijvoorbeeld. Op die manier krijg je de klus in de vingers en kan je verder gaan met grotere zaken zoals tuinbanken, tafels, enzovoort.

Welke materialen gebruik je het best?

Een heel dankbaar materiaal om een eigen tuinset te maken is steigerhout of pallethout. Dit is gerecupereerd hout dat nog perfect bruikbaar is om leuke zaken mee te maken. Je vindt dit in de houthandel. Of als je wat rondvraagt, kan je goedkoop of zelfs gratis bij vrienden of kennissen hout bekomen.

Hoe ga je te werk om een eigen tuinset te maken?

Begin met een gedetailleerd ontwerp dat je zelf maakt of dat je van internet haalt. Bepaal op basis daarvan hoeveel hout je nodig hebt: hoeveel planken, hoe lang en hoe breed, enzovoort.
Maak vervolgens het hout gebruiksklaar. Je begint met de spijkers en schroeven te verwijderen. Eventueel schuur je het hout glad en geef je het een eerste laagje vernis of andere afwerking. Zaag de planken op maat en steek je meubel in mekaar. Geef het nog een tweede laagje vernis indien nodig. Werk je meubel af met kussens of andere leuke accessoires.

Voordelen van een eigen gemaakt tuinset

Het grote voordeel van een eigen gemaakt tuinset is de kostprijs. Voor een prikje maak je al een degelijk mooi tuinset. Daarnaast heb je ook een uniek stuk, wat je zeker voldoening zal geven. Is je tuinset door gebruik beschadigd of versleten, dan kan je altijd een nieuw maken. Jij bent immers de producent van jouw tuinset. Een ander voordeel is dat je de meubels op maat kan maken, ze uitbreiden, ze wijzigen, enzovoort. Op die manier leeft jouw tuinset mee met de behoeften van je gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *