Verhuizen

De aankoopmakelaar: wat zijn de taken?

Een aankoopmakelaar is vergelijkbaar met een verkoopmakelaar, maar dan aan de kant van de koper. Hij helpt je bij de verschillende facetten van de aankoop van een huis. Hieronder vind je een overzicht van de diensten van de aankoopmakelaar.

  • Een aankoopmakelaar helpt je om interessante huizen te vinden die te koop staan.
  • Wanneer je een huis op het oog hebt, legt de aankoopmakelaar contact met de tegenpartij om een bezichtiging te regelen.
  • Voordat je een bod uitbrengt, zorgt een makelaar voor de nodige onderzoeken. Dat kunnen bijvoorbeeld bestemmingsplannen zijn.
  • Misschien wel de belangrijkste stap: de onderhandeling. Een aankoopmakelaar helpt je om de beste prijs te krijgen voor je nieuwe woning.
  • De aankoopmakelaar helpt je de kookovereenkomst te doorgronden.
  • De laatste stap is een inspectie van de woning en begeleiding van de notariĆ«le overdracht.

Heb ik een aankoopmakelaar nodig?

Strikt genomen heb je geen aankoopmakelaar nodig. Waar de verkopende partij bijna altijd de hulpt van een makelaar inschakelt, kiezen de meeste mensen ervoor zonder makelaar een huis aan te kopen. De voornaamste reden hiervoor is de prijs. Een partij als aankoopmakelaardijbreda.nl kost inderdaad geld, maar de kans is zeer groot dat je dit er gemakkelijk uit haalt. Hieronder lees je over de voordelen die een aankoopmakelaar je biedt. Als je verwacht dat dit voor jou niet nodig is, kun je de keuze maken om zonder aankoopmakelaar een huis te zoeken.

De voordelen die een aankoopmakelaar biedt

Al voor je een bezichtiging gepland hebt, kan een aankoopmakelaar je voordeel opnemen. Hij kent namelijk de lokale huizenmarkt, waardoor hij je tips kan geven over huizen die te koop staat en wellicht zelfs een aantal huizen weet die in stille verkoop zijn. Je hebt geen gedoe met het regelen van bezichtigingen, want deze contacten handelt de makelaar voor je af. En dan het aspect waar de makelaar echt zijn kosten voor je terug kan verdienen: de onderhandelingen. Omdat de makelaar emotioneel niet gebonden is aan het huis en veel ervaring heeft, kan hij de prijs in veel gevallen lager krijgen dan je zelf zou zijn gelukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *