Vloer

De voordelen van een gietvloer in de keuken

Vooral de laatste jaren winnen gietvloeren in woning steeds meer terrein. Dat is natuurlijk niet voor niets. Gietvloeren bieden ten op zicht van andere vloeren veel voordelen. Er is echter wel een belangrijk gegeven bij een gegoten vloer. Laat het leggen van de vloer over aan de vakman. Er moeten vooraf aan het leggen verschillende handelingen worden uitgevoerd. Hij weet ook precies waar op gelet moet worden. Door het laten leggen van de vloer heb je garantie nadat hij gelegd is.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Ons milieu is belangrijk en daar passen gietvloeren bij om de volgende redenen.

  • Ze zijn erg slijtvast en gaan dus lang mee
  • Ze zijn, zeker in combinatie met vloerverwarming, zeer energiebesparend
  • Ze hebben door het maatwerk geen rest of snijafval
  • Ze kunnen over bijna alles heen, dus geen sloopafval
  • Ze zijn milieuvriendelijk schoon te houden
  • De vloer zelf is emissievrij.
gietvloer in keuken
Een gietvloer in de keuken plaatsen

Een gietvloer keuken

Voor de gietvloeren in een woning wordt hoofdzakelijk polyurethaan gebruikt. Dit materiaal heeft het voordeel dat het gemakkelijk over een bestaande vloer met vloerverwarming kan worden aangebracht. Bij een gegoten vloer worden eventuele scheuren in de bestaande vloer weggewerkt. De gegoten vloer wordt naadloos aangebracht. Dat heeft vooral in de keuken het voordeel dat de vloer gemakkelijk schoon te maken is. Hij is ook niet vocht doorlatend, zodat het een hygiënische vloer is wat je natuurlijk moet hebben in een keuken. Omdat een gietvloer keuken het een gladde vloer is, is hij ook gemakkelijk stof vrij te houden. De gebruikte gietvloeren zijn sterk en kunnen daardoor levenslang mee. Omdat polyurethaan gietvloeren in zeer veel verschillende kleuren te verkrijgen zijn, worden ze vaak in heel de woning aangebracht. Dit kan variëren per ruimte. Voor ieder wat.

In de kinderkamer

Een polyurethaan gietvloer is ook ideaal in een kinderkamer. Wanneer er vloerverwarming is aangebracht zal een kind er graag op zijn blote voetjes op spelen. Omdat het materiaal ook geluidsabsorberend is, zul je beneden weinig last hebben van het spelen. Het materiaal is ook enigszins veerkrachtig. Wanneer het kind speelgoed laat vallen zal dat niet snel stuk gaan.

Gietvloer in de woonkamer

Omdat gietvloeren in veel kleuren en designs verkrijgbaar zijn, zijn ze geschikt voor veel verschillende interieurs. Het maakt niet uit of je een modern ingerichte woonkamer hebt of een klassieke. Er is altijd wel een geschikte gietvloer die gelegd kan worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *