Vloer

Het uiterlijk van een gietvloer

Als u aan een gietvloer denkt, hoe ziet het er dan bij u uit? Denkt u dat het een saaie vloer is in een grijze kleur? Dan heeft u het best wel mis! Een gietvloer kan namelijk in iedere RAL kleur gemaakt worden. De kleurkeuze is wat dat betreft eindeloos en dat is dan ook een reden waarom steeds meer mensen tegenwoordig voor een gegoten vloer kiezen. Meestal is de onderlaag hetzelfde, een paar stevige lagen die zorgen voor een keiharde vloer. Een gietvloer en ook de andere vloercoating varianten kunnen echter afgewerkt worden met een coating die in iedere kleur te krijgen is. Bij sommige gietvloer bedrijven is het zelfs mogelijk om een patroon in de vloer aan te laten brengen. Ga ook zelf eens op zoek naar voorbeelden en maak een schets of een ontwerp van uw nieuwe vloer. Uw gietvloer leverancier kan deze informatie vervolgens gebruiken om een vloer te leggen die helemaal aan uw wensen voldoet!

Kleureffecten in de gietvloer

Maar een gietvloer hoeft ook helemaal niet egaal te zijn. Er zijn namelijk allerlei effecten en structuren mogelijk. Een gietvloer kan namelijk gebruik maken van twee kleuren. Door deze kleuren vakkundig te mengen, ontstaat er een heel levendig kleureffect op de vloer. Zo is er de zogenaamde betonlook, maar ook dit is in iedere kleur mogelijk.

Extra effect in de gietvloer

Niet alleen de kleuren kunnen een gietvloer bijzonder maken, er zijn ook nog andere mogelijkheden. Wat dacht u van bijvoorbeeld glitters in een vloer? U kunt het zo gek niet bedenken of het is wel mogelijk. Zo kunnen ook patronen of tekeningen in een gietvloer gemaakt worden. Leuk voor bijvoorbeeld een speelkamer voor kinderen, door een gietvloer te leggen met leuke plaatjes erin.

Andere uitstraling kiezen

Een gietvloer kan wel vijftig jaar meegaan, dus u zult zeker over kwaliteit beschikken. Maar wat als u al veel eerder bent uitgekeken op de kleurkeuze, of wat als de glitters nu toch wat minder leuk zijn? Dan kunt u eenvoudig een laagje over de gietvloer gieten. De verschillende lagen van de gietvloer blijven bestaan, welke voor een goede vloer zorgen. Hierdoor hoeft u enkel een laagje voor de uitstraling toe te voegen. Daarna is het weer zo goed als nieuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *