Woning

Eetstoelen: hoe kies je de juiste voor bij jouw eettafel?

Als je op zoek bent naar nieuwe eetstoelen voor aan je eettafel dan zul je zien dat het aanbod werkelijk enorm is. Er zijn ontzettend veel verschillende exemplaren beschikbaar en het kan dan ook lastig zijn om precies de juiste exemplaren uit te kiezen voor bij jouw eettafel. Mooie eetstoelen kopen doe je immers niet elke dag, want het zijn meubels die als het even kan jarenlang meegaan. Niet voor niets moet je je uitgebreid oriënteren en eerst het aanbod leren kennen voor je een keuze maakt. Je wilt immers 100% tevreden zijn met je aankoop, oftewel dat ze zowel super lekker zitten als dat ze perfect passen bij de rest van je inrichting.

Als je het zelf lastig vindt om bij jouw woonstijl mooie eetstoelen uit te zoeken, dan kun je bij de meeste (luxere) interieurzaken ook om advies vragen. In veel gevallen hebben zij een stylist in dienst die aan de hand van foto’s een advies kan uitbrengen met betrekking tot eetkamerstoelen die daarbij passen. Zelfs als je zelf al ongeveer weet wat je wilt kun je zo’n stylist om advies vragen. Misschien adviseert diegene je wel een heel andere stijl eetstoelen dan je in gedachten had, en ga je daardoor met andere ogen naar je interieur kijken. Het kan dus heel verrassend uitpakken om zo’n advies te vragen.

Welke soort eetstoelen zijn er allemaal?

Als je nieuwe stoelen wilt kopen moet je eerst beslissen wat voor type stoelen je wilt. Je kunt bijvoorbeeld eetkamerstoelen kopen met armleuningen, maar er zijn ook veel exemplaren zonder leuning. Zo’n armleuning is heel prettig voor mensen die graag lang natafelen of ook spelletjes en andere dingen aan de tafel doen. Het zit nu eenmaal net wat lekkerder en meer comfortabel. Echter, als er wat mensen zijn die wat forser zijn dan zijn de armleuningen aan die eetstoelen juist minder fijn. Zorg er dus voor dat je voor hen ook altijd stoelen hebt staan zonder armleuningen, zodat ze kunnen kiezen.

stoelen eettafel
stoelen eettafel kopen

Kies je voor een stoffen of lederen bekleding?

Nieuwe stoelen kopen kan zowel met een stoffen als een leren bekleding. In de meeste gevallen zijn leren eetkamerstoelen net wat duurder, zeker als het een hele goede kwaliteit leer betreft. Dit materiaal is echter wel vele malen duurzamer dan stof, want het gaat veel langer mee. Stoffen eetstoelen krijgen iets sneller gaatjes en slijtplekken, en bovendien zijn vlekken er lastiger uit te krijgen. Overigens zijn er ook genoeg exemplaren die een wasbare hoes hebben. Deze kun je er helemaal afhalen waarna je hem in de wasmachine op een redelijk koud programma kunt wassen. Zo houd je je stoelen mooi en schoon.

Wil je de stof beschermen tegen vocht en vuil? Dan kun je ook speciale sprays kopen waarmee je de stof kunt insprayen. Deze brengen een beschermend laagje aan waardoor vocht en vuil er niet zo snel intrekken. En omdat stoffen stoelen een stuk warmer en zachter aanvoelen als je erop zit geven mensen daar vaak de voorkeur aan ten opzichte van leren stoelen, zeker in de zomer. Denk dus goed na voor welke variant je gaat. En als je echt niet kunt kiezen dan kun je altijd nog voor kunststof eetstoelen gaan waar je gewoon een kussentje in legt!

 

DeRuijtermeubel.nl heeft een ruim assortiment aan meubels en accessoires!