Woning

Ontwikkelingen op het gebied van witgoed

De witgoedbranche maakt tegenwoordig grote stappen. Ze verbreden hun aanbod afhankelijk van de vraag, ze zijn actief op het internet en letten ook nog eens op de energiezuinigheid van hun producten. Bedrijven als Keukenpakhuys zijn al erg sterk in deze aspecten.

Natuurlijk zijn al deze trends erg goed voor de ontwikkeling van witgoed, maar wat zijn de belangrijkste op het gebied van energiezuinigheid? Hieronder leest u daar meer over.

Wasmachine en vaatwasser

De elektronische apparaten van die de meeste mensen in huis hebben zorgen er zelf voor dat het water wordt verwarmd. Zij gebruiken hiervoor hun eigen water en dat verbruikt dus onnodige energie. Wanneer u deze apparatuur op uw eigen warmwatervoorziening, gebruikt het witgoed, waaronder wasmachines en vaatwassers, stukken minder energie. Onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer de helft, 50%, van de energie daardoor bespaard wordt. Daar komt bij dat de huidige technologie ervoor zorgt dat deze machines met behulp van sensoren en meters zelf het kortst mogelijke programma en de laagste verbruikswaarden van water realiseren. Door deze recente ontwikkelingen is het mogelijk om het verbruik van de vaatwasser van 900 kWh naar 35 kWh terug te dringen en het dat van de wasmachine van 450 naar 40 kWh per jaar.

Droger

Ook de droger is heel goed in het verspillen van energie. Hierbij is het belangrijk om te letten op de verwarming van lucht in plaats van water. Er zijn dan ook innovaties die het mogelijk maken om de lucht niet te verwarming op basis van elektriciteit, maar met behulp van gas. Natuurlijk zijn tegenwoordig ook de motoren en warmtepompen duidelijk krachtiger en is het isolatiemateriaal aanzienlijk beter. Ten slotte zijn er ook al experimenten aan de gang waarbij men gebruik maakt van microstralen in de droger, die ook al in een magnetron aanwezig zijn. Dit is de zogenaamde ‘microwave-droger’. Met al deze innovaties wordt het verbruik verlaagd van 550 kWh naar 100 kWh per jaar.

Vriezer

Tot slot is ook de vriezer toe aan verbeteringen op het gebied van energiezuinigheid. Verbruikte de gemiddelde diepvries tot een aantal jaar geleden nog 225 kWh per jaar, nu is dat getal teruggedrongen tot slechts 40 kWh. Ook hier is sprake van betere isolatie en sterkere motoren en compressoren. Verder is het ontwerp van de vriezer van grote invloed en maakt men tegenwoordig ook gebruik van vacuümruimtes in de ijskast, die het energieverbruik aanzienlijk verminderen.

Wanneer u dus eraan denkt om uw vaatwasser, afwasmachine, droger of diepvries te laten vervangen, is het misschien verstandig om een kijkje te nemen bij Witgoed Friesland. Zij bieden u deze producten en garanderen u de beste prijs-kwaliteit verhouding op het gebied van witgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *