Woning

Soorten PVC

Om vervelende luchtjes te voorkomen is het belangrijk een goede afvoer te hebben. Dit is dan ook de reden dat er vaak voor PVC wordt gekozen. PVC is er in verschillende soorten, PVC is gemakkelijk aan te passen aan de eigenschappen die jij nodig hebt. Het is stevig en makkelijk in gebruik.

Je kunt PVC gemakkelijk buigen waardoor het uitermate geschikt is voor leidingen. Daarnaast is het ook erg sterk en kan het goed tegen scherpe voorwerpen.

 

De juiste buis

Wanneer je zelf afvoerleidingen gaat leggen moet je goed voorbereid aan de slag gaan. Een kleine fout kan voor veel problemen zorgen. Je wilt tenslotte geen lekkage in je woning. Afvoer PVC is er in verschillende maten. Welke maat je nodig hebt hangt af van dat wat je af wilt voeren. Het toilet heeft een diameter van 110mm nodig en een douche een diameter van 75mm. Houd hier rekening mee wanner je de buizen koopt en vraag advies aan een professional wanneer je twijfelt. Naast de diameter van de buis is ook de wand dikte belangrijk. Je hebt PVC is verschillende diktes, deze moet afgestemd worden op de hoeveelheid warm water dat er doorheen moet stromen.

 

PVC-lijm

Je hebt tijdens het plaatsen van een afvoerleiding ook nog een andere soort PVC nodig, PVC-lijm. Door het gebruiken van deze speciale lijm worden de twee onderdelen zo goed als een product. Er kan veel misgaan bij het verlijmen, dat is de reden dat het van groot belang is de afvoer goed te lijmen. Om problemen te voorkomen is het belangrijk dat je de buizen recht afzaagt en vervolgens goed schuurt. Daarnaast moet je beide kanten van de te lijmen onderdelen in smeren met de PVC-lijm. Is het lijmen goed gegaan? Het kan nog steeds fout aflopen. Dit heeft te maken met het reinigen van de buizen. Gebruik hiervoor nooit een reinigingsmiddel dat olie bevat. Dit kan schade toebrengen aan je afvoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *