Woning

Waar moet je op letten bij het kopen van een deur?

Met een deur bepaal je voor een groot deel het uiterlijk van iedere kamer. Wanneer je eenmaal een keuze hebt gemaakt en de nieuwe deur wordt geplaatst is dit pas echt zichtbaar. Daarnaast zijn er veel voorbeelden te vinden waarin je het effect van een mooie nieuwe deur terugziet. Geef ook jouw woning een nieuwe sfeer en maak het compleet door het plaatsen van nieuwe deuren. Wat je hiervoor nodig hebt en welke keuzes gemaakt moeten worden leggen we graag voor jouw uit.

Deuren kopen die bij jouw woning passen

Het is van groot belang dat de deur die jij straks koop ook bij jouw woning en de inrichting past. Kijk daarom eerst naar welke kleuren je reeds gebruikt in jouw interieur en kies vervolgens de kleur voor de deur die hier het beste bij past. Hier blijft het echter niet bij. Want als je eenmaal kijkt naar hoeveel soorten deuren en prints er zijn, dan is de keuze nog veel groter! Een speciale print of misschien wel een deur waarin een raam is verwerkt? Het is allemaal mogelijk. Daarnaast biedt een deur met een raam nog een extra voordeel. Door het raam lijkt de ruimte achter de deur wel bij de kamer getrokken te worden waardoor je een ruimtelijker gevoel creƫert. Heb je dus een vrij kleine woning of appartement, dan is dit een mooie oplossing om iedere kamer zo ruimtelijk mogelijk te laten lijken.

De juiste maat kiezen

Wanneer je een nieuwe deur kopen gaat voor jouw woning is het van groot belang om de juiste maat te kiezen. Wij raden daarom aan om de huidige deur op te meten. Gebruik deze maten tijdens de keuze van een nieuwe deur of laat een deur op maat maken.

Let op de draairichting

Ook de draairichting van de deur is een belangrijke beslissing. Gaat deze linksom of rechtsom? Het is handig om ook dit even op te schrijven en goed na te kijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Een stompe deur of opdekdeur?

Voordat je een keuze maakt uit deze twee soorten deuren is het natuurlijk handig om te weten wat dit inhoudt. Het verschil tussen deze twee soorten deuren is te vinden in de wijze waarop het deurkozijn valt. In het geval van een stompe deur, is het kozijn netjes in de deur verwerkt. Echter bij een opdekdeur zal het kozijn een klein beetje uitsteken. Deze keuze is daarom ook zeer persoonsgebonden en bepaald gedeeltelijk het uiteindelijke resultaat.

Een definitieve keuze maken

Weet je dus de kleur, de afmeting van uw huidige deur, de draairichting en wat voor soort deur je wilt hebben? Dan kan de definitieve keuze worden gemaakt. Met het uitgebreide assortiment is er vast en zeker wel een variant die bij jouw past.

Mocht je echter nog vragen hebben of wil je extra hulp bij het maken van de goede keuze? Neem dan gerust contact met ons op. Want onze medewerkers staan natuurlijk altijd voor jouw klaar.

Naar boven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *