Geen categorie

Verschillende opties om je huis groter te maken

Wanneer je een groter huis nodig hebt kun je er voor kiezen om te gaan verhuizen. Je kunt er echter ook voor kiezen om te gaan verbouwen. Zo blijf je in je vertrouwde buurt, en het is vaak een stuk minder ingrijpend. Er zijn echter verschillende verbouw opties om uit te kiezen. Welke dit zijn, leggen we uit in dit artikel!

Een aanbouw

De eerste optie om je huis groter te maken is een aanbouw. Bij een aanbouw wordt er een nieuw bouwwerk tegen je bestaande gebouw aangebouwd. Op deze wijze kan dus een volledige kamer bijgebouwd worden. Een voordeel is dat er weinig gesloopt hoeft te worden. In de bestaande muur dient meestal enkel een deur gemaakt te worden om toegang te verkrijgen tot het aangebouwde deel. Je kunt een aanbouw laten plaatsen in Den Haag en omstreken. 

huis groter maken

Een uitbouw

Wanneer je niet een hele kamer extra nodig hebt maar slechts een paar meter, kan een uitbouw een betere oplossing zijn. Een uitbouw en aanbouw worden vaak door elkaar gehaald. Ze lijken weliswaar op elkaar, maar zijn zeker niet hetzelfde. Bij een uitbouw wordt er namelijk geen nieuwe ruimte tegen je bestaande gebouwd, maar wordt je bestaande ruimte uitgebreid. Hiervoor dient de muur dus doorbroken te worden, om vervolgens een stuk uit te kunnen bouwen. 

Een opbouw

De twee bovenstaande opties hebben allebei hetzelfde nadeel. Je moet namelijk ruimte van je tuin opofferen om je huis groter te kunnen maken. Bij een opbouw is dit niet het geval. Hierbij bouw je namelijk een ruimte (of zelfs een hele verdieping) op je dak! Zo kun je dus flink wat woonruimte bij bouwen, zonder er tuin voor in te hoeven leveren. Wanneer je slechts een beetje extra ruimte nodig hebt kun je kiezen voor een dakkapel als opbouw. 

Prefab of op maat

Bij alle 3 de bovenstaande opties heb je keuze uit prefab en op maat gemaakt. Bij prefab wordt de aanbouw, uitbouw of opbouw al in de fabriek voorgeproduceerd. Je hoeft het dus enkel nog te plaatsen en netjes af te werken. Dit is dus goedkoper en sneller dan een aanbouw, uitbouw of opbouw die volledig op maat gemaakt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *