Geen categorie

Zo zorg je voor een veilig huis!

Heb je ooit eens nagedacht hoe gemakkelijk een inbreker in jouw huis kan komen en wat voor invloed het kan hebben op jouw gezondheid en jouw leven? Een inbraak kan een grote impact hebben op jouw gevoel van veiligheid en welzijn. Gelukkig kan je inbrekers tegenhouden of het moeilijk maken voor ze. Er zijn veel dingen die je kunt doen om jouw woning beter te beveiligen. Hier zijn enkele praktische tips om jouw huis en gezin beter te beveiligen tegen inbraken.

  1. Vraag een huisinspectie aan

Laat de slotenmaker langs komen om de beveiliging van jouw huis te inspecteren. Hij zal je gedurende deze inspectie meteen aangeven waar de zwakke plekken en welke beveiligingstechnieken je het best zou kunnen gebruiken. Laat het gewoon doen. Dat is de eerste stap naar een goed beveiligde woning. Slotenmaker Den Haag kan je hiermee helpen.

  1. Schaf een kluis aan

Bewaar waardevolle spullen in een kluis. Bij de meeste inbraken wordt er als eerst gezocht naar geld en sieraden. Het installeren van een kleine kluis in jouw huis is een relatief goedkope manier om die items te beschermen.

veilig thuis ontwikkelen

  1. Verander je sloten

Als bent verhuisd, of als je denkt dat jouw sleutels bij anderen kunnen zijn, is het vervangen van jouw sloten heel dringend. Dit is vooral belangrijk als je in een gebouw woont waar eerdere bewoners hebben gehuisvest. Je moet jouw sloten ook zo snel mogelijk vervangen als jij of andere bewoners de sleutels verliezen. Heb je de sleutels verloren? Forceer de deur niet en bel de slotenmaker, die een slot eenvoudig kan openmaken voor je.

  1. Voldoende verlichting

Inbrekers willen niet gezien worden. Zorg er daarom voor dat jouw buitenruimtes goed verlicht zijn. Dit is een effectieve manier om potentiële criminelen op afstand te houden. Wanneer een huis goed verlicht is, zullen inbrekers denken dat er iemand thuis en het is ook goed voor jezelf en de buren om verdachte activiteiten te herkennen.

  1. Installeer beveiligingscamera’s en alarm

Beveiligingscamera’s worden beschouwd als de meest vertrouwde bron van beveiliging omdat ze afschrikwekkend werken en gerechtigheid bieden door de inbrekers te traceren via de camerabeelden. De beveiligingscamera kan fungeren als een groot deel van jouw huisbeveiliging, en je kunt ook de camera’s gebruiken die onafhankelijk werken. Een alarmsysteem erbij maakt het compleet. Het moment dat een inbreker aan jouw raam of deur gaat, gaat het alarm extra luid over. Dankzij de technologie kan je de camerabeelden nu ook op jou mobiel volgen. Buiten het huis heb je toch toezicht wat er binnen gebeurt.

  1. Sluit je garage en doe de tuin op slot

Garages en tuinhuisjes zijn vaak het doelwit van inbrekers die vervolgens jouw gereedschap of ladders kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot jouw huis. Zelfs vuilnisbakken worden gebruikt om ruiten in te slaan! Een lamp op zonne-energie kan een nuttig afschrikmiddel zijn om deze gebieden te beschermen als ze geen netvoeding hebben. Ruim je tuin ook op en laat geen fietsen buiten staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *