Klussen

5 Tips bij het huren van een afvalcontainer

Een container huren via Milieuservicenederland.nl is een goede zet. Wanneer je namelijk weet waar je op moet letten bij het huren van een container, dan ontdek je dat je dit allemaal op deze plek vindt. Dit maakt het voor jou dus ook direct allemaal een stuk gemakkelijker. De volgende 5 tips komen van pas.

1. Een inschatting maken

Als het op afvalverwerking aankomt, dan is het vooral belangrijk om een container in de juiste grootte te kiezen. Door eerst een goede inschatting te maken van de hoeveelheid, kan je veel betere keuzes maken. Het is dan wel zo dat een net iets te grote container altijd een betere optie is dan een container die te klein is. Dit kost je namelijk veel meer. 

2. Wat mag erin?

Wanneer je een container gaat huren, dan moet er natuurlijk wel één zijn voor de afvalstroom die jij gaat verwerken. Controleer dus eerst welke afvalsoorten vrijkomen. Om vervolgens ook goed na te gaan of je daar de juiste container voor kan vinden. Wanneer je een flinke verbouwing kan doen, dan kan het zijn dat er meerdere stromen vrijkomen. Daar zijn dan ook weer specifieke containers voor te krijgen.

Afval verwerken

3. De vergunning

Wanneer je een container gaat huren, dan heb je daar geen vergunning voor nodig. Voor het plaatsen kan echter wel iets anders gelden. Wanneer je deze in de openbare ruimte zet, dan kan het zijn dat jouw gemeente daar eisen aan stelt, bijvoorbeeld in de vorm van een vergunning. In dat opzicht is het dus zeker ook slim om dit vooraf even te controleren. 

4. Het juiste type container

Als het gaat om het soort container dat je huurt, dan kijk je niet alleen naar wat voor afval erin mag. Het is ook belangrijk om over de bruikbaarheid na te denken. Is het bijvoorbeeld in jouw geval beter om een open of een gesloten container te nemen? Als er gevaar bestaat dat buren of voorbijgangers van alles in de container gaan gooien wat er niet in hoort, dan is een gesloten model beter. Dit voorkomt dat je met boetes en andere problemen te maken krijgt.

5. De juiste plek

Wanneer je weet welke container in welk formaat je nodig hebt, dan kan je ook goed bepalen waar deze precies kan staan. Meet dit voor de zekerheid wel even uit voordat deze geleverd wordt. Dit geeft je de nodige rust.