Klussen

Bouwafval container plaatsen? Dit is waar je op moet letten!

Ga je binnenkort verbouwen in huis of staat er een grote tuinrenovatie op de planning? Dan krijg je gegarandeerd te maken met het nodige sloop- en bouwafval. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf naar de milieustraat af te voeren, maar veel makkelijker (en in sommige gevallen goedkoper) is het huren van een bouwafval container. Dit kan goedkoop via Paridon Containers, dé specialist op het gebied van bouwafval containers. 

Bepaal welke container je nodig hebt

Er zijn containers voor houtafval, bouwafval, grindafval, grondafval, tuinafval en karton. Je kunt dus niet al het verschillende afval in één container gooien. Bepaal vooraf welk type container je nodig hebt en of je eventueel meerdere containers moet huren.

Welke grootte kies je?

De grootte van de afvalcontainer is natuurlijk erg belangrijk. Je wilt niet alleen dat hij groot genoeg is om al het afval in één keer kwijt te kunnen, hij moet natuurlijk ook op een handige plek staan. Je wilt tenslotte niet al het afval over de straat moeten slepen voordat je het in de container kan gooien. Neem in ieder geval contact op met de verhuurder of een andere werknemer die je kan helpen, zij weten meestal welke maat je nodig hebt. Ook de plek is belangrijk; de vrachtwagen moet deze kunnen laden en lossen en je moet er zelf bij kunnen.

Hoe lang mag de container blijven staan?

Hoe lang een afvalcontainer kan blijven staan, hangt af van de regelgeving van de gemeente en van het containerbedrijf. Bij sommige containerbedrijven kun je containers meerdere maanden gebruiken, en sommige bedrijven kunnen ze slechts één tot twee weken verhuren. De prijzen verschillen uiteraard, vergelijk dit dus goed. Ook kan de gemeente aangeven hoe lang je de container maximaal mag laten staan. Hoe lang je de container mag laten staan heeft vaak ook te maken met de plek waar je hem wilt plaatsen.

Eigen terrein?

Voor het plaatsen van een puincontainer op je eigen terrein heb je geen vergunning nodig. Je kunt de container daarom op de oprit, parkeerplaats, ruime voortuin of een ander stuk eigen grond plaatsen.

Openbare ruimte?

Is de container niet geschikt voor je eigen grond? De container kan dan op het terrein van een gemeente staan, zoals een straat, fietspad of trottoir. In bijna alle gevallen moet je voor deze openbare plaatsen een vergunning aanvragen bij de gemeente. Zeker bij een container huren in Amsterdam of een andere grote stad is het verstandig om bij de gemeente te informeren om problemen en/of een boete te voorkomen. Helaas zijn er geen nationale voorschriften en heeft elke stad zijn eigen voorschriften met betrekking tot algemene lokale voorschriften.