Klussen

Dakisolatie

Wanneer je de mogelijkheden gaat bekijken om minder energie te verbruiken, komt daar zeker het isoleren van de woning ter sprake. Je wilt weten wat je er aan kunt doen om het energieverbruik terug te dringen. Je kunt daarvoor een specialist langs laten komen om te berekenen wat je het beste als eerste kunt gaan isoleren. Dat is vooral van belang als de woning al wat ouder is. Er zal dan hoogstwaarschijnlijk uitkomen dat je het beste als eerste het dak kunt gaan isoleren. Omdat de warmte opstijgt, gaat daar de meeste warmte door verloren.

Dakisolatie

Er zijn veel mogelijkheden om een dak te isoleren. De warmte die op een zolder aanwezig is, moet niet door het dak verloren gaan. Je kunt bij een dak de binnenzijde vrij gemakkelijk zelf isoleren. Door het aanbrengen van isolatieplaten tussen de balken houd je veel warmte op de zolder. Je kunt daarvoor glaswol, maar ook PUR platen, steenwol, piepschuim en nog vele andere soorten isolatiematerialen gebruiken. Een dak isoleren hoeft geen kostbare aangelegenheid te zijn. Piepschuim is bijvoorbeeld vrij goedkoop. Het is gemakkelijk aan te brengen en heeft een hoge isolatiewaarde.

Dakisolatie
Het isoleren van het dak kan zorgen voor het besparen van energie

De zolder

Indien je de zolder kunt afsluiten, kun je deze ruimte gemakkelijk helemaal zelf isoleren. Je kunt het werk uitbesteden, maar als je geld wilt verdienen, kun je dat gemakkelijk zelf doen. Informeer eerst welke materiaalsoorten je het beste kunt gebruiken om een zolder te isoleren. Ook de dikte van de isolatieplaten die je op de vloer wilt gaan gebruiken is belangrijk. Moet je op de isolatieplaten kunnen lopen? Indien je niet vaak op de zolder komt, omdat er alleen maar spullen opgeborgen worden, heb je geen dure isolatieplaten nodig. Je zult, indien je de zolder geïsoleerd hebt het resultaat snel zien aan je maandelijks verbruik. Ook zijn er nog vaak subsidies verkrijgbaar, indien je gaat isoleren. Kijk dit eerst allemaal na voor het isoleren van een schuin dak en de vloer van de zolder.

Wanneer je minder energie verbruikt, woon je ook comfortabeler. Door een goede isolatie blijft de warmte in huis. Zorg er wel voor dat je niet het hele huis potdicht afsluit, maar dat er altijd een bepaalde ventilatie is. Er zal frisse lucht in huis moeten kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *