Woning

Middenin de nacht vast in de lift, wat nu?

Niks is vervelender om vast in de lift te zitten, laat staan midden in de nacht. En als je dan ook nog eens last hebt van claustrofobie… dan gaat het ligt letterlijk even uit. Laten we daar maar niet aan denken!
Uiteraard druk je als eerste op de noodknop, waar dan keurig aan de andere kant een medewerker van de alarmcentrale je te woord staat. Hij of zij moet er voor zorgdragen dat er een monteur aangestuurd wordt, maar ook dat jij je (zover het kan) op je gemak blijft voelen. Bij de modernere liften is het zelfs al mogelijk om deze op afstand te resetten waardoor je niet al te lang vast blijft zitten.

Laat altijd tijdig onderhoud aan uw lift uitvoeren

Het uitvoeren van het onderhoud van de lift is van groot belang. Jaarlijks dient de lift in ieder geval één keer gekeurd te worden door het liftinstituut. Zodra zij de keuring hebben uitgevoerd zal er een sticker aan de binnenkant van de lift worden geplakt. Zo kan je zien dat de lift is goedgekeurd voor dat jaar. Maar een keurig betekend nog niet dat de lift het vervolgens 10 jaar blijft doen, hiervoor is dan ook goed onderhoud voor nodig. Laat dit uitvoeren door een erkende partij, zo kan je ervoor zorgen dat hij het goed blijft doen, ook in de nacht!

lift
Zit je vast in de lift? Dan is dat zeer vervelend.

Sluit een contract af voor de lift

Veelal wordt er gebruik gemaakt van een contract, mocht die er nog niet zijn wees slim en sluit een contract af voor de lift. In dit soort contracten worden voorrijtijden afgesproken, prijzen, hoe vaak er jaarlijks onderhoud wordt uitgevoerd en vaak ook over de prijzen van de onderdelen. Hierop krijg je dan weer korting. Ben je aangesloten met je appartement bij een beheerder? Dit hoort bij de basis technische vve diensten. Hij kan u adviseren in de contracten en eventueel offertes aanvragen indien dit gewenst is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *