Klussen

Je trap laten schilderen

Ben je net verhuisd en heb je alles mooi opgeknapt, maar ziet alleen de trap er nog saai, kaal en sfeerloos uit? Of misschien woon je juist al jarenlang met veel plezier in hetzelfde huis en ziet door al je woonplezier en het intensieve gebruik je trap er wat versleten uit? Dan is het een goed idee om je trap te laten schilderen. Met deze vrij simpele ingreep zorg je er voor dat je hal er ineens weer een stuk aantrekkelijker uitziet. En in het geval dat je op de oude kleur van je trap uitgekeken bent geraakt, dan is dit het ideale moment om er een mooie andere kleur op te laten aanbrengen. Dit kun je laten doen door een gespecialiseerd bedrijf of je kunt er voor kiezen om het zelf te doen.

Een gespecialiseerd bedrijf inhuren

Wanneer je er voor kiest om je trap te laten schilderen, kan het vaak een echte aanrader zijn om dit te laten doen door een bedrijf dat in traprenovatie gespecialiseerd is. Voor de vaklieden die zij leveren is het een fluitje van een cent om jouw trap weer mooi en strak in de lak te zetten. Doordat zij er zo geroutineerd in zijn, zullen ze er wel voor oppassen om beginnersfouten te maken zoals het in één stuk schilderen van de gehele trap. Vakkundig zullen ze voor jou aan de slag gaan om je trap netjes in de door jou gewenste kleur over te schilderen en ook de afwerking zal bij hen in goede handen zijn.

Zelf je trap schilderen

Nu vraag je je misschien af of je niet gewoon zelf je trap kunt schilderen. Natuurlijk behoort ook dat zeker tot de mogelijkheden. Er zijn dan wel een paar dingen waar je goed op moet letten. Zo is het erg handig om van te voren te bedenken hoe je het schilderen precies gaat aanpakken. Om ook tijdens het aanbrengen en drogen van de verf gebruik te kunnen blijven maken, is het erg handig om de treden om en om te schilderen. Begin bijvoorbeeld bij de bovenste traptrede en werk vervolgens naar beneden toe. Laat hierbij telkens een trede onbeschilderd, zodat je er op kunt blijven lopen. Kies daarnaast voor een verfsoort van hoge kwaliteit, zodat je mooi aangebrachte verflaag niet snel zal slijten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *