Klussen

De slaapkamer opknappen

Ben je uitgekeken op de huidige inrichting van je slaapkamer? Denk je er al een tijdje over om de stijl van je slaapkamer om te gooien? Gooi dan het roer om en ga de uitdaging aan! In deze blog geven wij je een aantal tips, zodat je in een paar stappen je slaapkamer een complete make-over kunt geven!

Begin bij het begin

Bepaal eerst wat het grootste pijnpunt in de slaapkamer is. Wat is het gene waar je je het meest aan irriteert. Is het de vloerbedekking die zijn beste tijd heeft gehad? Is het de kleur die op álle muren zit? Of zijn de gordijnen gewoon aan vervanging toe? Het is ook mogelijk dat je eigenlijk alles zat bent en dat je helemaal opnieuw wilt beginnen. Geen probleem! Begin altijd met het plafond en vervolgens de muren. Wanneer deze geverfd of behangen zijn kan je de vloer aanpakken. Na de vloer plaats je de plinten voor een mooie afwerking. Als je deze drie belangrijke stappen hebt uitgevoerd heb je een goed begin en een goed begin is al het halve werk!

slaapkamer opknappen
Je kan je slaapkamer op diverse manieren opknappen.

Combineren is een must

De volgende stap die je gaat zetten is het uitzoeken van gordijnen en slaapkamermeubilair. Afhankelijk van de grootte van de ramen, nemen gordijnen over het algemeen een redelijk oppervlak in. De gordijnen hoeven niet persé te matchen met de rest, maar als je het wel doet geeft het toch een bepaalde rust. Wanneer je op zoek bent naar een nieuw bed, neem dan een kijkje in het uitgebreide assortiment van Bedden.nl. Een bed is vaak een eenmalige investering, dus maak hier geen overhaaste keuze. Je kan er een leuke dekbedovertrek aan toevoegen die van grote invloed is op de sfeer. Kies je voor een drukke overtrek, dan bepaalt dat deels het thema van de kamer. Kies je juist een rustige overtrek, dan heb je meer vrijheid om de rest van de kamer in te richten.

Decoratie

Wanneer je de basics hebt (bed, kast, nachtkastjes) kun je beginnen met decoreren. Zorg voor genoeg verlichting en lampjes. Daarnaast kun je denken aan schilderijtjes, foto’s en zelfs planten. Er is een groot aantal planten geschikt voor in de slaapkamer. Deze zorgen ten eerste dat CO2 omgezet wordt in zuurstof en daarnaast ziet het er nog leuk uit ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *