Woning

De woning gemakkelijk energiezuiniger maken

Gezinnen gaan steeds vaker op zoek naar manieren om het wonen energiezuiniger en duurzamer te maken. Hoewel er natuurlijk grote, ingrijpende maatregelen bestaan om het energieverbruik in de woning te verlagen, zijn er ook kleine aanpassingen waarmee je de woning gemakkelijk energiezuiniger maakt. Als je als gezin aandacht besteedt aan de kleine dingen, dan wordt al snel duidelijk dat je ook hiermee heel wat geld kunt besparen én het milieu een dienst kunt bewijzen. Welke zaken je zelf kunt ondernemen om de woning snel en eenvoudig energiezuiniger te maken, is een vraag die je dan ook graag beantwoord ziet.

Kleine maatregelen om de woning energiezuiniger maken

Het energiezuiniger maken van de woning is een ware trend. Milieuvriendelijke maatregelen nemen  en duurzaam wonen wordt dan ook steeds populairder. Wil je energiezuiniger wonen? Let er dan op dat je deuren achter je dichtdoet, de lichten niet onnodig aan laat staan en de verwarming een graadje lager zet. Daarnaast zijn er een aantal kleine aanpassingen die enorm kunnen schelen in het energieverbruik:

led lampen
Maak gebruik van LED lampen om je huis energiezuiniger te maken.

1. Ga voor LED-lampen

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar je kan heel wat energie besparen door te kiezen voor LED-lampen in plaats van gewone halogeenlampen. Dergelijke lampen gaan tot wel tien keer zo lang mee, en verbruiken daarbij veel minder stroom. Dé duurzame oplossing dus voor huishoudens die geld willen besparen en willen bijdragen aan een duurzaam milieu.

2. Kiezen voor isolatieglas

Vervolgens kun je ook speciaal isolatieglas installeren in de woning – bijvoorbeeld in de ramen en deuren – en op die manier geld besparen. Hoewel dergelijk glas (vaak dubbel glas of HR glas) op zich iets duurder is, bespaar je er heel wat mee op de lange termijn. Dankzij de isolerende eigenschappen van het glas betaal je immers veel minder aan stookkosten voor de verwarming van de woning, waardoor de energierekening lager wordt.

3. Plaats tochtstrips

Door tochtstrips aan te brengen bij ramen en deuren, zorg je ervoor dat er geen warmte ontsnapt door kieren. Dit is een van de meest rendabele manieren van isolatie. Tochtstrips zijn namelijk niet duur, en je kunt ze eenvoudig zelf aanbrengen. Je hoeft vervolgens minder te stoken, dus ook met deze kleine aanpassing bespaar je gemakkelijk op de energierekening.

De positieve gevolgen van een energiezuinige woning
Bovenstaande maatregelen zijn natuurlijk nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden om een woning energiezuiniger te maken. Welke maatregelen je neemt en welke investeringen je ook doet om geld te besparen, energiezuinig wonen biedt alleen maar voordelen.

Niet alleen bespaar je heel wat kosten voor energie, ook dragen dergelijke zaken maar bij aan het milieu. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zijn tegenwoordig erg belangrijk, en een kleine aanpassing in huis kan al een groot effect teweegbrengen.

Energie vergelijken om méér te halen uit je energiezuinige woning

Wil je nog meer besparen en weten welke leverancier aan je persoonlijke vereisten en prioriteiten voldoet? Dan is energie vergelijken een aanrader. Zuiniger leven begint bij het verkrijgen van inzicht op je energieverbruik en hoeveel je daarvoor moet betalen. Het vergelijken van verschillende leveranciers biedt je die duidelijkheid, en maakt het ook veel eenvoudiger om te besparen op de lange termijn.

Welke leverancier je nodig hebt voor jouw situatie, is natuurlijk de vraag. Verschillende mogelijkheden tegen elkaar afwegen geeft je de kans precies dat bedrijf te vinden waar je je goed bij voelt, zodat je nog meer kan halen uit je energiezuinige levensstijl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *