Klussen

Klussen tot in de late uurtjes

In de wintermaanden wordt het vroeg donker. Enorm vervelend voor de arbeiders die nog niet klaar zijn met hun werk. De oplossing voor dit probleem zijn werklampen.

Voordelen werklampen

Met goede werklampen werk je een stuk effici├źnter en uiteraard ook veel veiliger. Voorkomen wordt namelijk dat de ogen van de arbeider moe worden en uiteindelijk dus minder goed kunnen zien. Dit probleem zorgt ervoor dat ze zich minder goed kunnen focussen op het desbetreffende werk. De arbeidsproductiviteit blijft dus op hetzelfde level als bij daglicht.

Soorten werklampen

Er zijn verschillende soorten werklampen. Namelijk: halogene lampen, HID-lampen en LED werklampen. De LED werklampen zijn tegenwoordig enorm in opkomst. Bij de keuze voor LED werklampen maak je namelijk een milieubewuste keuze. Halogeen lampen zijn een kwart zuiniger dan gloeilampen. Dit is al gunstig. Desondanks zijn halogene lampen veel minder energiebesparend dan LED lampen. Dus halogene lampen zijn beter dan gloeilampen, maar led lampen zijn weer veel beter dan halogene lampen.

werken en klussen
werken en klussen

Voordelen LED werklampen

Naast het feit dat het goed is voor het milieu, gaan LED lampen ook nog eens veel langer mee. Sterker nog, ze gaan 10x langer mee dan HID-lampen. En dus wel 100x zo lang als halogeenlampen. Door het natuurlijke licht dat van de ledlampen afkomt, raak de lampen absoluut niet vermoeid. Dit heeft te maken met het feit dat de lichtkleur, die van led verlichting afkomt, behoorlijk overeen komt met de kleur van het daglicht. Het voordeel hiervan is dat de arbeiders reeds gewend zijn aan dit licht. Hierdoor raken ze dus minder snel vermoeid.

Werking halogeenlamp

Halogeenlampen zijn vaak te zien in inbouwspots. Dus eigenlijk plaatsen waar veel licht nodig is. In principe werkt een halogeenlamp hetzelfde als een gloeilamp. Het gloeidraad in de lamp wordt middels elektrische stroom verhit tot een hoge temperatuur. Hierdoor ontstaat er licht. Het glazen omhulsel om het draadje heen beschermt het draad tegen verbranding. In dit omhulsel is geen zuurstof aanwezig, hierdoor blijft het draad gloeien en verbrandt het dus niet. Desondanks zijn het energievreters en kan je beter voor ledverlichting kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *