Klussen

Aanpassingen aan je woning die het leven prettiger maken

Je eigen woning is je thuis: de plek waar je tot rust komt, kunt ontspannen en het leven eenvoudig is. Om je woongenot te vergroten kun je diverse maatregelen treffen, soms groot, soms klein.

Veel van die aanpassingen kun je eenvoudig zelf toepassen of laten toepassen. Zo kom je nog lekkerder thuis en kun je altijd genieten van het comfort van je eigen huis.

Duurzamer huis

Je kunt maatregelen treffen in je woning die het huis duurzamer maken. Isolatie aanbrengen of verbeteren kan soms een vrij ingrijpende handeling zijn, maar zijn nog veel meer manieren om eenvoudig je huis duurzamer te maken.

Hierbij kan gedacht worden aan het vervangen van oude verlichting naar LED, het aanbrengen van tochtstrips en een slimme thermostaat. Woon je in een appartementencomplex, dan is het soms mogelijk om vanuit de VvE gezamenlijk dergelijke maatregelen te treffen om het gehele complex duurzamer te maken.

Spraakbesturing

Je huis aansluiten op software als Google Home is even wennen, maar maakt het woongenot nog net wat groter en zorgt voor meer ontspanning. Je ligt lekker op de bank, gaat een film kijken maar het licht is nog wel fel.

Met spraakbesturing hoef je niet meer uit je comfortabele positie te komen, maar zeg je gewoon dat het licht uit moet. En klaar! Het licht is uit.

Bidet

Steeds meer woningen beschikken over een bidet, soms ook wel een Japans toilet genoemd, hoewel dit een variant is. Met een bidet kun je na een toiletbezoek op een prettige manier reinigen, terwijl je ook nog eens toiletpapier bespaard.

je woning gaan verbouwen
je woning gaan verbouwen

Met een Japans toilet is de bidet verwerkt in het toilet zelf: een kleine sproeier wordt verwerkt in de zitting van de wc. Een bidet kan aangelegd worden door een loodgieter of specialist.

 

Slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat zie je direct welke apparaten welk deel uitmaken van de energierekening. Bovendien kun je op afstand de thermostaat hoger of lager zetten. Daarnaast kan een slimme thermostaat gaan herkennen wanneer je thuis bent en wanneer niet.

 

Op basis van patronen kan de thermostaat automatisch aanslaan vlak voor je thuiskomt, of juist uitgaan wanneer je normaal gesproken de deur uitgaat. Dit kun je natuurlijk ook zelf instellen. Zo is het altijd een prettige temperatuur wanneer je thuis bent, maar ben je niet overmatig aan het stoken als je de deur uit bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *