Klussen

Overzet vensterbank monteren

Soms zijn er van die klussen in huis die niet veel tijd in beslag nemen en waar je niet al teveel kennis voor hoeft te hebben. Toch kun je met deze klusjes het uiterlijk van je interieur drastisch veranderen. Een overzet vensterbank monteren bijvoorbeeld. Als je lelijke of oude vensterbanken in je huis hebt, waarom plaats je dan niet een nieuwe vensterbank? Dit zal je interieur namelijk veel goeds doen. En het grote voordeel van een overzet vensterbank monteren is dat je de oude vensterbank gewoon kunt laten zitten. Je hoeft dus niet eerst de oude vensterbank eruit te slopen.

Redenen om een overzet vensterbank te monteren

Er kunnen diverse redenen zijn om een overzet vensterbank te monteren en waarbij je dus de oude vensterbank laat zitten. Als je net een nieuwe woning bent betrokken, dan zul je het vaak moeten doen met de aanwezige vensterbanken. Maar deze vensterbanken passen misschien helemaal niet bij je interieur of ze zijn zwaar beschadigd. Dit is nogal eens het geval met een betegelde vensterbank, waarbij tegels stuk zijn. Het kan ook zijn dat je best je oude vensterbanken wel wilt verwijderen, maar dat de vensterbanken dusdanig diep in de muur zitten, dan dit ook beschadigde muren oplevert. In dat geval is het verstandig om je oude vensterbanken te laten zitten. Ten slotte mogen oude vensterbanken soms helemaal niet worden verwijderd. Dit is bijvoorbeeld het geval als je in een huurhuis woont, waarbij de verhuurder liever niet heeft dat je drastische veranderingen aanbrengt. In al deze gevallen kun je een overzet vensterbank monteren.

 

Overzetten op vensterbanken beschermen je vensterbank

Hoe een overzet vensterbank monteren?

Een overzet vensterbank monteren is niet zo heel moeilijk. Hiervoor zijn kant en klare overzet vensterbanken te koop. Kenmerk van deze vensterbanken is dat de voorzijde bestaat uit een breed profiel dat de randen van de oude vensterbank verbergt. De overzet vensterbanken zijn in verschillende afmetingen te koop. Heeft je oude vensterbank een afwijkende maat, dan begin je met het goed opmeten. Vervolgens kun je de overzet vensterbank op maat zagen. Je brengt dan een speciale montagekit aan op de oude vensterbank, waar je vervolgens de overzet vensterbank opzet. Als de kit goed is opgedroogd, zit je overzet vensterbank stevig op de oude vensterbank. Als het goed is, kun je van de oude vensterbank niets meer zien. Als je de overzet vensterbank op maat hebt gezaagd, vergeet dan niet een fineerrand aan te brengen aan de zijkant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *