Woning

Welke verlichtingtrends zijn er momenteel?

Verlichting: we kunnen niet zonder. Zeker wanneer we een bepaalde sfeer in onze woningen willen uitstralen is een goede of passende verlichting onmisbaar. Tegenwoordig kun je uit een overdaad aan lampen, spots, kleuren, ledverlichting kiezen. Maar wat zijn eigenlijk de trends voor 2019? En hoe kun jij je woning voorzien van verlichting die helemaal anno nu is? In dit blog leggen we voor jou graag een aantal hedendaagse soorten verlichting naast elkaar ter inspiratie. Lees hieronder meer over de verschillende stijlen en types die tegenwoordig helemaal in zijn. Want ook voor verlichting geldt: trends en gaan soms hand in hand samen met klassieke ontwerpen, modellen en designs.

Modern en strak: de industriële lamp

Heb je een moderne inrichting van je woning? Dan is de industriële lamp echt iets voor jou. Deze trend lijkt na al die jaren zijn populaire glans nog altijd niet verloren te hebben. En op de lange termijn zal deze lampenstijl nog wel even populair blijven. In veel moderne inrichtingen zijn lampen van noodzakelijke ornamenten in huis getransformeerd tot echte eyecatchers. Dit zie je goed terug in de industriële look die, hoewel strak en sober oogt, lampen echt op een nieuw voetstuk zet. Metaal, mat zwart, goudkleurig, zichtbare draden of niet weggewerkte fittingen: de rauwe touch is kenmerkend voor industrieel wonen en zorgt voor veel karakter in huis.

trends verlichting
trends verlichting

De landelijke stijl

Ook terug van nooit weggeweest eigenlijk: een sobere, maar landelijke stijl. Mooi gevormde lampenkappen zonder al te veel details zoals aangebrachte gaten, opvallende patronen of kleuren. Wit is vaak een kleur die terugkomt in de landelijke stijl. Dit zorgt er dan ook voor dat de verlichting niet al te uitbundig is. Anderzijds kun je in een landelijk interieur veel stijl creëren door schemerlampen met al dan niet gedimd licht. Zachte tonen in de verlichting komen in deze stijl het meest tot hun recht.

Moderne verlichting

Het moderne wonen komt ook terug in het type verlichting. Tegenwoordig heb je keuze uit verschillende manieren om niet alleen comfortabel te wonen, maar ook comfortabel om te gaan met je verlichting. Ledverlichting ziet bijvoorbeeld een enorme opkomst. Daarnaast is ook het ‘slimme’ wonen in opmars, hierbij wordt wonen met handige gadgets gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan ledverlichting met sensoren, verlichting die aan- of uitgaat op een door jou gewenste tijd, of spots die een door jou persoonlijk gekozen kleur overschakelen. En dat vaak allemaal vanuit je luie stoel.

2019: alles is mogelijk!

Het mooie aan deze tijd is dat eigenlijk alles mogelijk is. Door het ruime aanbod en de verschillende stijlen die je kunt combineren is het niet meer zo moeilijk om de juiste verlichting voor je woning te vinden. Probeer bijvoorbeeld eens oud met nieuw te combineren door sommige lampen een tweede leven te geven. Anderzijds kan een moderne lamp je klassieke interieur weer een bijzondere aanblik geven. Deze botsing (of vermenging, maar net hoe je het noemen wil) van stijlen wordt een eclectische inrichting genoemd: modern en opvallend door de klassieke elementen dus!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *