Klussen

De plekken waar jij badkamer inspiratie op kan doen

Waar je vroeger de keuze had uit een handjevol badkamertegels en een aantal soorten sanitair, is de keuze nu reuze. Het kan dan best lastig zijn om te bedenken hoe jouw nieuwe badkamer eruit moet komen te zien. Daarom adviseren we ook altijd om voordat je begint met het samenstellen van je nieuwe badkamer, inspiratie op te doen. Maar op welke plekken kun je eigenlijk badkamer inspiratie opdoen? We hebben verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Social media

De meeste badkamerwinkels zijn de laatste jaren steeds actiever geworden op social media. Ook zijn er veel mensen die foto’s van hun badkamers delen op social media. Er zijn verschillende social media platformen waar jij inspiratie voor je nieuwe badkamer op kunt doen:

  1. Pinterest

Pinterest is misschien wel het meest bekende platform voor inspiratie. Niet alleen vind je daar foto’s van de mooiste badkamers, je kunt ze daar ook eenvoudig bij elkaar verzamelen. Door een bord aan te maken op Pinterest maak je heel eenvoudig een moodboard van je nieuwe badkamer. Zo kun je ook direct bekijken wat de overeenkomsten zijn tussen alle foto’s.

 

  1. Instagram

Op Instagram zijn badkamerwinkels vaak erg actief en delen niet alleen foto’s van badkamers die zij in de winkel hebben, maar ook badkamers van klanten. Zo kun je goed zien hoe de badkamers er in het ‘echt’ uitzien. Daarnaast zijn er veel mensen die een Instagram account hebben waar ze beelden van hun woning en interieur delen. Ook daar vind je vaak prachtige badkamers tussen.

 

  1. TikTok

TikTok is nog een relatief nieuw platform, maar ook daar vind je vaak beelden van prachtige badkamers. Daarnaast worden daar vaak ook tips gegeven over het inrichten van je badkamer, wat natuurlijk ook altijd goed van pas kan komen.

Verschillende woonmagazines & tijdschriften

Ben je niet zo van social media en wil je jouw moodboard liever op papier maken? Er zijn nog altijd verschillende woonmagazines en tijdschriften die regelmatig nieuwe edities uitbrengen. Ook daarin staan vaak hele mooie badkamers. Bovendien worden daar ook interieurs gedeeld, waarbij je altijd ideeën op kunt doen voor de stijl van jouw badkamer.

Badkamer

Bezoek de website van een badkamerwinkel

De meeste badkamerwinkels delen niet alleen beelden van hun assortiment op social media, vaak kun je nog meer beelden vinden op hun websites. Daar vind je bovendien vaak ook de badkamers en sanitair die ook in de winkels opgesteld staan. Je kunt daarbij dus vooral zien welk assortiment een winkel precies aanbiedt. Daarnaast worden er ook vaak blogs gedeeld waarin de laatste tips en trends worden besproken. Zo ben je dus ook nog eens op de hoogte van de nieuwste kleuren, materialen en andere nieuwe trends!

Maak een rondje badkamerwinkels

Wil je graag wat badkamers in het echt bekijken? Breng dan eens in kaart welke badkamerwinkels bij je in de buurt zitten. Je kunt dan bijvoorbeeld een dag of een middag plannen om deze winkels te bezoeken. De badkamers van die winkels worden over het algemeen met regelmaat vervangen en voorzien van de nieuwste kleuren en materialen. Dit is dus de ideale plek om badkamer inspiratie op te doen. Bij de meeste winkels kun je bovendien gewoon spontaan binnenlopen en rustig rondkijken.