Klussen

Een badkamer lekkage

Iedere lekkage komt altijd op een ongewenst tijdstip. We zijn allemaal huiverig van een lekkage in huis omdat we hierbij uit moeten gaan van een grote kostenpost om alles weer in orde te maken. Dat is natuurlijk ook het geval bij een badkamer lekkage.

Ontstaan van een badkamer lekkage

Een lekkage kan in een woning ontstaan, dus ook in de badkamer, door een leidinglekkage. Dat komt tegenwoordig nogal vaak voor in woningen die al wat ouder zijn. Er kunnen bij deze woningen scheuren ontstaan in het lood- en zinkwerk. Tegenwoordig gebruikt men voor de leidingen koper of kunststof. Hierbij zullen niet zo snel lekkages optreden.

De badkamer lekkage

Vaak is het moeilijk om de plaats van de lekkage te achterhalen. Wanneer je een lekkage in de badkamer op de bovenverdieping hebt, dan zal je vaak een vochtige plek zien in het er onderliggende gedeelte. Nu zijn er tegenwoordig gelukkig bedrijven die gespecialiseerd zijn in het opsporen van lekkages en het repareren ervan. Een dergelijk bedrijf kan praktisch vaak de exacte plaats vaststellen waar de lekkage is. Dat is van groot belang omdat dat veel hak- en breekwerk bespaart. Wanneer je namelijk in een badkamer zelf aan de slag zou gaan moet je waarschijnlijk meerdere tegels wegkappen. Als de lekkage dan is gevonden dan kun je hem repareren. Wanneer dan de lekkage is verholpen kun je de badkamer weer gaan opbouwen. Omdat men vaak niet de juiste tegels meer kan bijkrijgen zal men de hele badkamer opnieuw moeten betegelen. Ga daarom, als je er zelf niet zeker van bent waar de lekkage zit, in zee met een gespecialiseerd bedrijf. Zij zullen na het onderzoek te hebben uitgevoerd met je bespreken wat er gedaan moet worden om het probleem te verhelpen. In veel gevallen zal de verzekering meebetalen in de onkosten die je hebt. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van de soort verzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *