Tuin

Aantal zelfgemaakte schuren neemt af

Een tijd geleden werden kapschuren, tuinhuizen of blokhutten in veel gevallen nog zelf gemaakt. Vooral omdat men dan een schuur had die aan alle gewenste maten voldeed en dus perfect in de tuin paste. Ook kon je de schuur zo helemaal naar eigen smaak afwerken. Toch zien we nu het tegenovergestelde gebeuren: het aantal zelfgemaakte schuren neemt af en het aantal verkochte schuren juist toe. Maar waarom?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om een schuur of tuinhuis te kopen. Daar ben je nu ook een stuk voordeliger mee uit dan wanneer je zelf een schuur zou bouwen. De verkochte schuren worden namelijk geleverd als kant en klare prefab bouwpakketten, waardoor je dus nooit te veel of te weinig hout koopt. De schuren zijn daarnaast een stuk sneller opgebouwd. Met behulp van een duidelijke handleiding, kun je zeer snel profiteren van extra opslagruimte, een comfortabele tuinkamer, een rustig tuinkantoor, of waar je de schuur ook voor wilt gebruiken.

Enorm aanbod

Tegenwoordig zijn er schuren en tuinhuizen verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Daarnaast behoort ook maatwerk tot de mogelijkheden. Ook als je specifieke wensen hebt met betrekking tot bijvoorbeeld de maat of de uitstraling, hoef je dus niet zelf een schuur te bouwen, maar heb je de keuze uit genoeg prefab modellen. Wil je het tuinhuizen en kapschuren aanbod online bekijken? Geen probleem. Steeds meer webshops beschikken namelijk over een ruim tuinhuizen en kapschuren assortiment.

Duurzamer

De prefab kapschuren zijn vaak ook een stuk duurzamer dan de eigengemaakte schuren. Eigengemaakte schuren moet je zelf in de beits zetten, wat alleen aan de buitenkant van het hout voor een dunne laag bescherming zorgt. Bij goede aanbieders – bijvoorbeeld bij Fonteyn Outdoor Living Mall – worden de prefab schuren hogedruk geïmpregneerd. In een hogedrukketel wordt al het hout van de schuur vacuüm getrokken, waardoor alle nerven goed open komen te staan. Het impregnant wordt vervolgens onder hoge druk diep in het hout geperst. Dit levert een veel betere bescherming op, waardoor je bovengemiddeld lang van de schuur kunt genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *