Tuin

Jacuzzi laten inbouwen in je tuin?

Het aanbod Jacuzzi’s wordt steeds breder en gunstiger. Daardoor neemt ook het aantal gebruikers een vlucht; in snel tempo hebben enorm veel tuinen er zo’n heerlijke spa bij gekregen. Steeds meer mensen kiezen er daarnaast voor om de Jacuzzi deels in te laten graven. Waarom? Dat lees je hier.

Het heeft zo zijn voordelen om een Jacuzzi niet geheel bovengronds te plaatsen, maar juist deels in te graven. Ook wordt er vaak een verhoogd vlonderterras om de Jacuzzi heen gebouwd, wat het zelfde effect heeft. Inbouwen levert niet alleen een strakker resultaat op, maar is ook veel praktischer. Allereerst is de spa hierdoor een stuk makkelijker te betreden. Je hoeft namelijk niet eerst over de omkasting te klimmen. Als je de spa deels ingraaft, blijft er voldoende van de wanden bovengronds, wat spelende kinderen op veilige afstand van het water houdt. De badrand kan dan tevens als handig zitje dienen. Houd er wel rekening mee dat alle essentiële onderdelen – die eventueel onderhoud nodig hebben – goed bereikbaar blijven.

Jacuzzi binnen in plaats van buiten

Of je de Jacuzzi nou wilt inbouwen of niet, het is sowieso gunstig om hem in de tuin te plaatsen in plaats van bijvoorbeeld in de badkamer. Niet voor niets heeft negentig procent van de Jacuzzi gebruikers het bad in de tuin staan. De Jacuzzi is ontworpen voor buitengebruik. De baden zijn vaak te groot om ze het huis in te tillen. Daarnaast zijn ook de therapeutische effecten van de Jacuzzi buiten groter dan binnen, zo blijkt uit onderzoek. Wel doe je er verstandig aan om boven de Jacuzzi voor een overkapping te zorgen. Hiermee houd je het bad schoner en profiteer je van meer privacy. Tot slot kun je de Jacuzzi het beste dicht bij huis plaatsen, zodat je niet een heel stuk door de kou hoeft te lopen.

Ook geïnteresseerd in een eigen Jacuzzi? Je kunt de spa’s heel makkelijk online aanschaffen. Bekijk het aanbod op deze website maar eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *