Klussen

Een glasplaat in de keuken

Waarom kiest u niet eens glas voor de wandbekleding van uw keuken? De keuze voor glas is de laatste tijd – niet onterecht – aan een heuse opmars bezig, want glas biedt een hedendaags alternatief voor de klassieke tegeltjes of inox-achterwand. Een glazen plaat geeft je keuken onmiddellijk een moderne, luxueuze en strakke uitstraling. Daarnaast zijn er nog tal van voordelen, zoals het onderhoudsgemak en de hoge duurzaamheid, die het overwegen van een glasplaat zeker de moeite waard maken.

Toepassingen van de glasplaat in de keuken

Je kunt een glasplaat van Glasbestellen.nl kiezen als achterwand bij het fornuis, de afwasbakken of de hele werkbank. Dit zijn de plekken van je keuken waar de kans het grootst is dat je muren vuil worden, en de glasplaat dient dan om je muren te beschermen tegen opspattend water, vet en ander vuil. Dus in principe kan je elke muur in je keuken die je wil beschermen tegen vuil, laten bekleden met een glazen plaat. Glas kan niet alleen voor de wanden maar ook voor het werkblad van je keuken gekozen worden, apart of als één geheel met een glazen spatwand. Deze glasplaten zijn dan iets dikker dan die voor een achterwand. Of je nu een glazen plaat kiest voor je achterwand(en) of werkblad, je keuken krijgt er onmiddellijk een eigentijds, strak uitzicht door. Een glazen plaat als achterwand is niet alleen een stijlvolle optie voor een nieuwe keuken. Een glazen achterwand is eenvoudig te monteren, en kan op de bestaande tegeltjes geplaatst worden. Dit maakt een glazen achterwand dus ook een ideale manier om een bestaande keuken moeiteloos een opfrisbeurt te geven.

Kenmerken van de glasplaat als achterwand of werkblad

Een glasplaat als achterwand is standaard 6 mm dik, maar ook 4 mm en 8 mm zijn mogelijk, afhankelijk van de oppervlaktegrootte van de glazen plaat. De glasplaat als werkblad is iets dikker, nl. 10 mm, 12 mm of 15 mm. De glazen keuken achterwand wordt vervaardigd uit thermisch gehard glas, en is daardoor hittebestendig voor temperaturen tot wel 200 °C. Een glaswand kan dus veilig achter een fornuis gehangen worden.

Wat zijn de overige voordelen van een glazen achterwand?

  • Een glazen achterwand kan perfect op maat gemaakt worden, daarbij rekening houdend met de nodige uitsparingen voor kranen, keukenkasten, stopcontacten,… Voor de plaatsing is wel een marge van 3 mm vereist.
  • Een glazen wand is zeer onderhoudsvriendelijk en hygiënisch in gebruik. Vet en vuil neem je af met een doek en je gebruikelijke schoonmaakmiddel voor glas. Daarnaast bestaat een glaswand uit één geheel, dus er zijn geen voegen die overtijd vuil kunnen worden, zoals dat bij bijvoorbeeld tegeltjes wel het geval is.
  • Een glasplaat in je keuken weerkaatst het licht, waardoor de ruimte optisch groter lijkt.
  • Een glazen wand is personaliseerbaar: je kunt kiezen uit ontelbare RAL-kleuren, tekst, (eigen) afbeeldingen en foto’s,… Wil je tijdens het koken elke dag herinnerd worden aan een spreuk of een vakantieherinnering? Het kan allemaal!
Naar boven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *