Woning

Kinderkamer creëren

Het creëren van een kinderkamer

Het inrichten van een kinderkamer is een leuk project om mee aan de gang te gaan. Maar ook niet de meest gemakkelijke. De kinderkamer creëren voor een kleine moet natuurlijk aan hele andere eisen voldoen dan die van een tiener en alle leeftijden daar tussenin. Voor de kleine heb je zelf helemaal de hand in het creëren van de slaapkamer. Oudere kinderen hebben zo hun eigen ideeën over hun ideale slaapkamer

Een basis slaapkamer

Een kinderkamer creëren begint vanuit een goede basis. Wanneer de muren en plafonds goed zijn en er een mooie vloer in ligt kan dat jaren lang mee doorgroeien. Met één mooi behangen muur of strak geschilderde muur is er met weinig middelen een mooie sfeer te maken. Maar denk ook aan accessoires zoals bijvoorbeeld een sprei, kussens, een lamp of basketbalnet enz. Op deze manier maak je gemakkelijk een meisjes of jongens kamer van een basiskamer.

Kinderkamer creëren
Zorg bij het creëren van van de kinderkamer dat het praktisch is ingericht. Je moet er gemakkelijk in kunnen bewegen.

Handig gebruik van kleine ruimtes

Bij een nieuwe kinderkamer creëren is het mooi wanneer je kan werken met een ruime ruimte. De uitdaging ligt meer in een kleine ruimte. Denken bijvoorbeeld aan een hoogslaper, die heb je ook in een tweepersoons. Daaronder is dan genoeg ruimte om een bureau of een gezellige hangplek van te maken. Is er een schuine hoek in de kamer! Kijk dan eens of de mogelijkheid daar is om een bedstee te creëren. Het is gezellig en de bewoner van deze kamer zal je heel erg dankbaar zijn.

Het gebruik van tweedehands

Voor het leuk inrichten van een kinderkamer hoef je niet altijd een grote portemonnee te hebben. Denk er eens aan om dat kastje een ander kleurtje te geven. Ga eens kijken bij de kringloopwinkel, je zult verbaasd zijn wat je daar allemaal vindt voor weinig. Laat vrienden en kennissen weten waar naar je opzoek bent. En het zal je verbazen.

Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *