Klussen

Extra kamer creëren, dat kan op deze manieren

Stel, je wil je huis gaan verbouwen. Hier moet je plannen voor hebben. Meestal kiezen mensen ervoor om het hele huis in een keer om te gooien, waardoor je goed moet kijken wat de nieuwe indeling van je huis gaat worden. Hierbij kan je ervoor kiezen om extra ruimtes te creëren of een kamer groter te maken door een scheidingswand weg te halen. Wel moet je opletten of er spouwmuur isolatie tussen zit of dat het een draagmuur is die niet weggehaald kan worden. Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden, wat soms erg lastig achterhaald kan worden. Hierom is het handig om iemand in te huren die de mogelijkheden voor je nagaat.

 

Je huis veranderen

 

Wanneer je dus iemand inhuurt, helpt diegene je bij het opnieuw indelen van je huis. Hij of zij  houdt hierbij rekening welke muren er weg kunnen en wat de opties zijn. De laatste tijd willen steeds meer mensen een open indeling. Dit houdt in dat er zoveel mogelijk murgen weggehaald zullen worden om een uniforme indeling te creëren. De woonkamer staat hierbij direct verbonden met de eetkamer en de keuken. Hiervoor moet er dus wel gezorgd worden dat de goede muren weggehaald worden. Als er namelijk een draagmuur wordt verwijdert, kan dit ernstige gevolgen hebben voor het gehele huis. Een kleine draagmuur kan het hele huis op zich dragen, waardoor het gehele huis instort wanneer deze wordt weggehaald.

 

Een moderne indeling creëren

 

De moderne indeling is dus, zoals hierboven beschreven, een open indeling waarbij meerdere elementen van je huis met elkaar verbonden zijn zonder tussenmuur en perfect in elkaar overlopen. Zo creëer je een gevoel van uniformiteit. Meestal kiezen mensen ervoor om De garage en het washok als apart bijgebouw te houden, maar hebben ze de woonkamer, eetkamer en de keuken als een volledige kamer, in elkaar overlopend, gemaakt. In het gedeelte van de slaapkamers kan dit ook gedaan worden door een slaapkamer met de badkamer te verbinden, bijvoorbeeld. Dit kan ook een voorbeeld zijn van een open indeling. Uiteindelijk is het echter ieders eigen keus en kan iedereen doen waar hij zich goed bij voelt, zolang de draagmuren maar blijven staan.

 

De redenen voor een open indeling

 

Waarom is een open indeling zo populair geworden de laatste tijd? Mensen vinden het ten eerste fijn om zicht te houden op een grote ruimte. Dit kan zijn omdat je kleine kinderen hebt waar je op moet passen. Dit gaat dan ideaal samen met het klaarmaken van het avondeten, waardoor de kinderen in de woonkamer kunnen blijven spelen. Ook is het een goede oplossing om zoveel mogelijk lichtinval te creëren. Licht is namelijk erg belangrijk in huis om de juiste sfeer te krijgen. Met een groot raam die lichtinval biedt tot de gehele ruimte, is het dus ideaal om een open indeling te creëren. Een open indeling geeft de woning het gevoel dat het erg ruim is, omdat het allemaal in elkaar overloopt, waardoor het lijkt dat je ruimte over hebt. Dit zijn dus een paar redenen om ervoor te kiezen om een open indeling te maken. Als je echter houdt van aparte ruimtes is dat ook helemaal goed, want nogmaals, het is ieders eigen keuze en het is geen verplichting om met de trend mee te gaan.