Klussen

Hoe kan je een verbouwing financieren

Mocht er een huis verbouwd moeten worden dan is een kredietwaardigheidscheck niet het eerste waar je aan denkt. Mag jouw bv’tje of eenmanszaak aan de slag om een oud pand een makeover te geven, dan is het verstandig om na te gaan of deze klant jou daadwerkelijk kan betalen. 

In veel gevallen wanneer er werk uitbesteed wordt, wordt er pas achteraf betaald. Dit hoeft geen probleem te zijn wanneer je zeker weet dat er weinig risico aan deze klant kleeft. Achteraf is het lastig bij een verbouwing om het geleverde product weer terug te vorderen. Alles weer afbreken brengt immers nog meer kosten met zich mee. 

 

Zekerheid dat je niet voor niks verbouwt 

Een kredietverzekering is handig voor iedere zelfstandige die benaderd wordt om een huis te verbouwen. Vaak moet je dan op voorhand investeringen doen en krijg je pas achteraf betaald. Dan is het maar hopen dan de verbouwing goed begroot was en dat jij niet de achterste in de rij met crediteuren bent, anders is de kans aannemelijk dat je naast je geld gaat grijpen. 

Mocht het blijken dat de crediteur daadwerkelijk niet alles of helemaal niks kan betalen en heb jij netjes een kredietverzekering afgesloten, dan helpt de verzekering je uit de brand. Omgekeerd kan een verbouwing makkelijk vakmensen krijgen omdat zeker is dat ze hun geld krijgen. 

Het afsluiten van een verzekering
Het afsluiten van een verzekering

Bouwen aan vertrouwen 

De zekerheid hebben om betaald te worden draagt bij aan de gezondheid van jouw klusbedrijf. Er moeten immers huizen gesloopt worden en niet het bedrijf waarmee jij je dagelijks brood verdiend. 

Het komt overal voor dat er weleens iets of iemand niet betaald. Jij gaat alleen met een kredietverzekering nooit meer een uur werken voor niets. Daarom kan je in het vervolg op meer opdrachten ja zeggen zonder dat je je druk hoeft te maken over het geld dat volgende maand binnen zou moeten komen. Daarom is de zekerheid op krediet het eerste dat geregeld moeten worden iedere verbouwing. Het kost een beetje maar levert op den duur meer op.