Klussen

Wat kan niet ontbreken bij een verbouwing?

Compressor onderhoud mag niet missen mocht er een situatie komen dat je aan de slag gaat met het verbouwen van een huis, waarbij je een compressor nodig hebt. Vaak staat er wel ergens een compressor in het pand waar aan gewerkt wordt. Vooral vakmensen die zijn ingehuurd om een klus te verrichten en die snel willen werken hebben ze. Mocht de compressor stil vallen dan is het fijn iemand te kunnen bellen die er verstand van heeft om het probleem snel te verhelpen. Daarnaast is het fijn als de eigenaar van de compressor die deze vaak gebruikt meteen ziet wat er mis is, zodat snel kan worden gecommuniceerd aan welk onderdeel het ligt. 

 

De grote van de compressor verschilt per klus 

Wat er precies moet gebeuren bepaalt de druk die de compressor moet kunnen leveren. Daarnaast zijn er opties om een hoger debiet te nemen, dat bepaalt hoe vaak de taak kan worden uitgevoerd en hoe vaak tegelijk. In het geval van een verbouwing kan je apparaten die op lucht werken, die kunnen  schroeven of boren aansturen. Hoe dieper je wilt boren hoe groter de compressor zal moeten zijn. Het debiet dat je wilt hangt ervan af met hoeveel jullie tegelijk aan het klussen gaan zijn. Je wilt niet dat iemand op een moment niks kan doen omdat de grote compressor aan z’n limiet zit. 

Zaken uitbesteden bij verbouwingen 

Iedere verbouwing gebeurt het wel dat er klussen worden uitbesteed aan een vakman die de kennis en het kunnen van iedereen in huis te boven gaan. Er zijn een groot aantal zaken te bedenken die zeker door een aannemer geregeld zullen moeten worden, zoals alles wat bijvoorbeeld met een uitbouw te maken heeft. 

Er zijn ook klusjes die je zelf ook zou kunnen uitvoeren maar waarvoor je toch een vakman belt. In het geval dat ergens een compressor nodig is die je niet zelf wilt aanschaffen of huren kun je de klus uit handen geven. Meestal neemt de aannemer het dure gereedschap dan zelf mee. Je wilt uiteraard voor de beste prijs verbouwen. 

Een huis in verbouwing
Een huis in verbouwing

Een goede planning 

Naast zwaar materieel, de juiste kennis en een goede sfeer, heb je bij een verbouwing een planning nodig. Je wilt weten wanneer alles af is en daarnaast ook wanneer de vloer eruit ligt of er een hele middag geboord gaat worden. 

Even goed hiervoor gaan zitten en een realistische schatting maken helpt erbij om een grote chaos te voorkomen, onderschat de planning daarom niet. Houd er ook rekening mee dat tijdens het project er dingen anders kunnen lopen waardoor er bijgestuurd kan worden. Alles na een tegenvaller weer aansturen kan erge vertraging voorkomen. 

Een mooi resultaat mag wat kosten 

Je bent gaan verbouwen met een reden, dat is het resultaat dat je uitgetekend op papier of in je achterhoofd hebt gehad en waar de motivatie vandaan kwam om al die investeringen te doen. 

Je hebt nu eenmaal op de juiste tijd vakmensen en zwaar materieel nodig. De visie is toch een van de belangrijkste dingen, omdat zonder visie er een grote kans is dat het project nooit voltooid wordt. Eigenlijk klopt dit ook niet helemaal wat je huis is nooit helemaal af. Met de juiste kennis en motivatie is een verbouwing niet moeilijk en ben je alweer klaar voor de volgende.