Klussen

Tegelverf in huis

Keramische tegels zijn geïnstalleerd om permanent te blijven, maar kleuren en stijlen gaan uit de mode, waardoor ze gedateerd raken. Ontdek hier hoe u oude tegels een facelift kunt geven zonder dat u daarvoor een groot budget nodig heeft. Een kamer met decoratieve tegels kan er vuil en zelfs kleverig uitzien, als de tegels verouderd zijn. Wanneer u een kamer wilt opfleuren zonder al te veel geld te besteden kunt u de mogelijk overwegen om de bestaande keramische tegels te schilderen met tegelverf. Voordat u met een tegelverf project begint, zijn er een paar zaken die u moet weten.

Tegelverf in huis
Kunnen jouw tegeltjes wel een nieuwe kleur gebruiken. Tegelverf voor in huis biedt de oplossing.

Voorbereiding van de tegels

Bijna alle keramische tegels kunnen worden geschilderd, zolang ze niet vaak aan water worden blootgesteld. U kunt bijvoorbeeld tegels op de muur, vloer en aanrecht schilderen, maar vermijd tegels in de buurt van een bad of een douche. Door frequente blootstelling aan vocht kan de recent gebruikte vloerverf bijna onmiddellijk schilferen. Bij het gebruik van tegelverf kunnen de resultaten variëren, afhankelijk van het type tegel en het proces dat wordt gevolgd om de verf aan te brengen Het is aan te raden het vet, vuil en schimmel te verwijderen voordat u begint. Gebruik een beetje schuurpapier en een goed huishoudelijk wasmiddel om het oppervlak schoon te maken. Herstel eventueel barsten en andere oppervlakteschade voor het schilderen. Als u daarvoor een dichtingsmiddel of epoxy gebruikt geef het dan een paar dagen tijd om te drogen vooral de tegelverf aan te brengen. Net als bij gewone schilderwerken, gebruik tape om de zones naast de tegel te beschermen en gebruik een veiligheidsbril en stofmasker tijdens het schuren. Van zodra de tegels klaar zijn om geschilderd te worden kunt u als tegelverf een epoxy- of een urethaanprimer gebruiken. Epoxy geeft een betere duurzaamheid en kan achteraf met elke soort vloerverf worden afgewerkt. Kies een semi-glans of hoogglans tegelverf om de afwerking te verfijnen. Een goede latex top coat kan ook gebruikt worden als eindafwerking. Als uw vloerverf moeilijk verspreidt, voeg dan verfverdunner toe om het proces gemakkelijker te maken. Raadpleeg daarvoor de aanwijzingen op de verfketel voor de juiste verhouding en het soort verdunner.

Bescherming van de vloer na het schilderen

Laat de vloerverf twee tot drie dagen drogen. Zodra de verf droog is, kunt u de tegels beschermen met verschillende lagen kleurloos urethaan op basis van water. Urethaan voorkomt schade bij het reinigen, door het veelvuldig lopen op de vloer, en verkleuring door het licht.

Naar boven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *