Klussen

Zelf een keuken plaatsen

Bent u uw keuken beu of is die dringend aan vervanging toe? Wil u de klus liever niet uitbesteden maar graag zelf een keuken plaatsen? Dan geef ik u hieronder interessante informatie die u misschien van dienst kan zijn.

Belangrijk

Mijn eerste tip bij het zelf plaatsen van een keuken is misschien wel de belangrijkste. Bepaalde zaken kunt u toch niet helemaal zelf doen, bijvoorbeeld elektriciteit leggen. Het is een klus die enige kennis en ervaring vereist. Ga bij uzelf goed na, en wees er vooral eerlijk tegen uzelf over wat u zelf kunt doen en wat u toch beter uitbesteed. Het is niet de bedoeling dat er ongelukken gebeuren want die kunnen een tragische afloop als gevolg hebben. Een verwittigd man is er twee waard. Ook het leggen van waterleidingen en-/of gasleidingen vragen enige kennis van zaken.

Zelf een keuken plaatsen
Wil je zelf een keuken gaan plaatsen laat je dan goed informeren voordat je aan de klus begint.

Vergelijk bij de aankoop van uw materiaal steeds goed de prijzen en kwaliteit. Soms betaalt u meer voor minderwaardig kwaliteit en andersom. Vraag zeker verschillende brochures en informatie op.

Spreek met professionals of vrienden die u kent en verstand hebben van die zaken. Ga eens na of uw plannen realistisch zijn en hoe zij erover denken. Soms kan goede raad van een vriend u op iets wijzen waar u zelf nog niet aan gedacht had.

Checklist opstellen

Een andere tip die ik u graag meegeef is om alles op voorhand uit te denken en zeker niet lukraak aan de keuken te beginnen. Meet uw oppervlakte op en wees zeker van wat u waar wil plaatsen. Stel een checklist op waar u zeker alles opschrijft die u nodig heeft. Die checklist mag zeer gedetailleerd zijn van keramische kookplaat of een gasfornuis over de muurbekleding (bv. tegels) tot zelfs een magnetron en een vaatwasser. Zorg dat uw plannen concreet zijn voordat u met de bouw start.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *