Vloer

Duurzame vloeren

Toekomstbestendig bouwen zet aan tot innovatie en productontwikkeling. Producten die tegenwoordig standaard gebruikt worden, zijn ontwikkeld vanuit toekomstbestendig denken. Toekomstbestendig bouwen is niet alleen het vormen van een huis die zo lang mogelijk kan volstaan aan onze woonbehoefte. Het is in het bijzonder ook een bouwwijze die correct is voor mens en leefmilieu. Het betekent verantwoord omspringen met water, energie en grondstoffen, maar ook met de open ruimte. Duurzaam bouwen vraagt met andere woorden om een integrale benadering waarbij je weloverwogen en vooraf keuzes maakt.

Ook op het gebied van energiebesparing is er sprake van vernieuwing. Onder andere dankzij de regelgeving: dankzij de energieprestatie van vastgoed (EPC), ontwikkelde de nijverheid onder meer zuinige HR-verwarmingsketels en ventilatiesystemen. Ook wordt steeds meer gebruik gemaakt van toekomstbestendige energie door de inzet van warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. Toekomstbestendig bouwen en verbouwen draagt bij aan een beter milieu en een gezonde woon- werkomgeving.

 

De duurzame en groene gietvloer

De groene gietvloer als koploper in de circulaire economie. Dat is misschien wat hard van stapel gelopen maar het denkbeeld is een goede beweegreden. In het kort draait een circulaire economie om een tweetal kringlopen; er is sprake van een natuurlijke cyclus waarbij reststoffen na gebruik weer ongevaarlijk in de natuur terug komen en een technische kringloop waarbij producten en onderdelen worden hergebruikt of worden gemaakt zodat zij wederom in verschillende toestellen of als grondstof hergebruikt kunnen worden.

Momenteel wordt er zinloos veel geproduceerd en de effecten zijn soms rampzalig. Maar geleidelijk aan wordt de industrie en de consument zich ervan bewust dat het systeem van vandaag niet toekomstwaardig is. Men is op zoek naar verandering van de hedendaagse lineaire economie naar een circulaire economie. C. Kornuyt BV wil niet meer wachten maar juist vooruitlopen op deze ommezwaai.

Om die reden introduceren zij een hoogwaardige, duurzame gietvloer, kunststofvloer en coatingvloeren. Deze gietvloeren worden vervaardigd uit bijzondere epoxy of polyurethaan hars. De hars is compleet oplosmiddelvrij en tevens emissievrij dus klimaatneutraal en net zo duurzaam als de bestaande producten. De groene factor zit hem in het benutten of bijvoegen van natuurlijke producten. Producten die onder andere bestaan uit cacaodoppen of koffievliezen en andere natuurlijke grond- of reststoffen.

De uitkomst van de eerste opdrachten zijn sensationeel omdat de natuurlijke toeslagstoffen een warme en levendige ambiance creëren.  De bijzondere decoraties en vloersystemen zijn breed toepasbaar in een heleboel ruimtes waar alleen loopbelasting plaatsvindt zoals openbare ruimten, bedrijfsvloeren, kantoren, woningen en overal waar een warme sfeer van belang is. De inzet laat zich echter niet alleen begrenzen als vloerbekleding, maar kan ook dienen als wand- of plafondbekleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *