Klussen

Zolder schilderen

Het omvormen van jouw zolder naar een bruikbare kamer biedt extra ruimte die kan dienen als slaapkamer, speelkamer, kantoor, enzovoort. Het is verleidelijk om op een zolderkamer direct met een kleur te beginnen schilderen. Toch moet je eerst aan de voorbereidende werken denken. Als de muren van de zolder niet bezet zijn met gips, gips- of andere platen moeten we er zeker voor zorgen dat de verf gelijkmatig intrekt op de ruwe muur. Als je de primer overslaat, zal om het even welk materiaal de eindlaag slecht opnemen en zal het eindresultaat negatief beïnvloed worden. Nieuwe ruwe muren worden het best behandeld met een fixeermiddel terwijl op gips of hout een latex primer of acrylprimer kunnen gebruikt worden.

Kies een kleur
Zolderkamers hebben meestal vreemde, schuine of korte muren, omdat ze direct onder het dak liggen. De hoekvormen van de muren van een zolder kunnen een zeker ruimtegevoel geven en je kunt je laten verleiden om op elke muur een andere kleur te gebruiken. Het gebruik van meerdere kleuren kan echter daadwerkelijk een zolderruimte als het ware in stukken hakken en het kleiner maken. Als je toch een tweede kleur wilt gebruiken, neem dan een contrasterende kleur.

Zolder schilderen
Voordat je begint met de zolder schilderen is het belangrijk de juiste kleur te bepalen.

Kies voor lichte kleuren
Met zijn lager plafond en schuine muren geeft een zolderkamer vaak een klein, krap gevoel. Het kiezen van een lichte kleur voor de plafonds en de muur kan ervoor zorgen dat de ruimte groter en ruimer lijkt. Het zal ook het licht weerspiegelen, wat nuttig is in een zolderkamer die niet veel ramen heeft en waar natuurlijk licht ontbreekt. Wit is een ideale optie, want het geeft je zolder een helder, luchtig gevoel, maar ook een crème- of beige kleur werkt goed. Voor een meer kleurrijke look, probeer pastelkleuren zoals lichtblauw, groen, geel of perzik. Als je voor een gewaagde ontwerpstijl kiest, neem dan een felle kleur. Probeer een briljant geel, oranje of roze om warmte en helderheid toe te voegen aan de ruimte.

Kies de juiste afwerking
Terwijl de juiste verfkleur voor een zolderkamer belangrijk is, is ook de juiste afwerking belangrijk. Om de ruimte helder te houden, kies voor verf met een licht reflecterende afwerking, zodat het licht gemakkelijker verspreid wordt over de kamer. Kies zeker niet voor semi-glans of glanzende afwerking omdat deze te reflecterend zijn en elke kras en oneffenheid beter zichtbaar zullen maken. Een satijn afwerking biedt een zachte glans die het licht weerspiegelt en jouw kamer helder houdt. Het zal veel minder de aandacht laten trekken op schade op jouw zolderwand of plafond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *