Klussen

Boomhut maken

De droom van ieder kind is een coole boomhut in de tuin. een plekje waar niemand kijkt. Een beetje privacy.
We zien ze vaak terugkomen in films en avonturenverhalen en daarom spreken ze ook meteen tot de verbeelding.
Als je een tuin hebt met een stevige, geschikte boom in, is een boomhut een goed idee. Heb je geen geschikte boom, dan kan je dat vergeten. Zo concluderen we maar al te snel. Maar is dit correct?
Neen! Een boomhut kan perfect een bouwwerk zijn dat los op zichzelf staat en een boom slechts gebruikt als detail. Denk aan een hut op palen die te betreden is via een trap in of aan de boom. Ook dit zijn boomhutten!
Dat wetende, zijn de mogelijkheden meteen een stuk ruimer.

Als je beschikt over de geschikte plek, kan je aan de slag. inspecteer eerst of de basis (boom of palen) stevig genoeg is. Een boomhut in een dode boom maken, is om problemen vragen.
Zorg dat de constructie stevig genoeg is om niet enkel de weersomstandigheden te doorstaan.
Behandel het gebruikte hout nadien om een lange levensduur te garanderen.

Boomhut maken
Het aller belangrijkste bij het maken van een boomhut is dat hij veilig is!

Hoe begin je er aan?

Er zijn tal van bouwplannen beschikbaar op internet. Je kan deze gebruiken of vertrekken van deze plannen en de boomhut aanpassen naar je eigen wensen. Er is ook de mogelijkheid om een bouwpakket aan te schaffen. Deze laatste is de duurste oplossing, maar je bent dan wel zeker dat je alle benodigde materialen meteen beschikbaar hebt.

Details

Alles valt of staat met de details. Een boomhut wordt een stuk charmanter wanneer deze beschikt over zaken zoals een touwladder, een katrolsysteem, gordijntjes en een deurtje. Het vergt dan wel wat werk en tijd, maar het eindresultaat is een gepersonaliseerde boomhut met stijl en klasse die niet enkel een streling voor het oog is, maar ook nog eens de verbeelding van uw kinderen voedt!
Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *