Woning

De kosten voor een bouwtechnische keuring

Sta je op het punt om een huis te kopen? Heb je dan eindelijk een exemplaar gevonden dat voldoet aan al je wensen en kun je niet wachten om erin te trekken? Wacht dan heel even. Voordat je besluit het koopcontact te tekenen en alles vast te leggen, kan het namelijk echt geen kwaad om de hulp van een specialist in te schakelen. Door middel van een bouwtechnische keuring kun je namelijk een hoop extra kennis over een woning vergaren waardoor je zeker weet dat er na de koop je geen vervelende verrassingen staan te wachten. Vraag je je af wat een bouwtechnische keuring precies inhoudt en hoeveel kosten je hiervoor kunt verwachten? Lees dan gauw verder.

Wat is een bouwtechnische keuring precies?

Wanneer je een woning koopt, ga je veelal af op het woord van de verkoper. Je weet immers niet zeker of het huis wel in zo’n goede staat is als wordt beweerd. Een bouwtechnische keuring zorgt ervoor dat je later niet voor vervelende verrassingen komt te staan. In dit geval komt er een specialist naar het huis kijken en keurt hij de constructie op een aantal belangrijke aspecten. Wat is de onderhoudsstaat van het huis en zijn er aspecten van de woning die sterk aan vervanging of renovatie toe zijn? De specialist checkt het huis op alle belangrijke punten en presenteert je uiteindelijk een overzichtelijk rapport. Op basis van dit rapport weet je dat je na de koop niet plots met een hoop gebreken zit waar je van tevoren niet vanaf wist. Met behulp van dit rapport kun je een weloverwogen keus maken wat betreft de koop van de desbetreffende woning.

Voor de bouw heb je vaak een bouwtechnisch rapport nodig.
Voor de bouw heb je vaak een bouwtechnisch rapport nodig.

 

Kosten van een bouwtechnische keuring

De kosten van de keuring zijn afhankelijk van de grootte van de woning die je wilt laten onderzoeken. Natuurlijk zijn er verschillende bureaus die bouwtechnische keuringen uitvoeren en zij zullen allen iets andere kosten in rekening brengen. Over het algemeen zal je echter voor een bouwtechnische keuring voor een oppervlakte tot 450 m3 rond de 300 euro betalen. Voor iedere 200 m3 die er volgens bovenop komt betaal je ongeveer 50 euro extra. Op deze manier kun je een grove inschatting maken van de kosten voor een bepaalde woning. Vraag echter altijd naar de precieze prijzen bij het bureau dat je in wilt schakelen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *