Klussen

Vacatures voor de bouw vinden doe je zo

Ben jij op zoek naar vacatures voor de bouw? Dit is natuurlijk een breed begrip en om deze reden zullen we een aantal van deze vacatures uitlichten. Je kunt bij vacatures voor de bouw denken aan diverse domeinen zoals: bouwkundige banen, infra, architectuur en engineering. Na het lezen van dit artikel heb je meer informatie over een drietal functies die goed aansluiten bij vacatures voor de bouw. Wil jij meer weten over deze vacatures voor de bouw? Op het internet zijn diverse vacatures voor de bouw inclusief profielen beschikbaar zodat jij weet aan welke competenties jij moet voldoen. Aarzel niet en zoek deze direct op, want een goede voorbereiding is het halve werk.

1) Vacatures voor de bouwkundige banen

Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een bouwkundige tekenaar. Dit is een creatieve functie waarbij je zowel in teamverband als zelfstandig werkt. Je bent hierbij betrokken bij de gehele processen omtrent verbouwingen en bent tevens verantwoordelijk voor het bestuderen en implementeren van programma’s. Daarnaast werk je zelfstandig een bouwplan uit van A tot Z. Kortom, een leuke, maar zeker zware functie. Voor deze functie heb je wel ervaring nodig met bouwkundige tekensoftware. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Arkey. Arkey is een toonaangevende partij als het gaat om tekensoftware, maar het is zeker niet een must. Over het algemeen kun je ook volstaan met vergelijkbare software. Daarnaast moet je een bouwkundige studie hebben gevolgd om in aanmerking te komen als bouwkundige tekenaar.

bouw vacature

2) Infra

Bij infra kun je denken aan een infra uitvoerder. Deze functie is erg specifiek en je zorgt dat kwaliteit wordt nageleefd en eventuele verstoringen worden verholpen. Kwaliteit en oplevering van een project is dan ook het uitgangspunt waar jij naar streeft. Tijdens deze functie zorg je ervoor dat alle materialen en benodigdheden aanwezig zijn en stuur je het personeel aan. Daarnaast sta je garant voor de kwaliteit van het project. Indien nodig voer je dan ook controles uit om de kwaliteit van het project te waarborgen. Naast het project zorg je ook voor veiligheid van het personeel, maar ook van de omgeving. Deze functie is dus erg globaal en algemeen van strekking, maar dat maakt deze baan juist zo leuk.

3) Integraal projectmanager

Als integraal projectmanager draag jij zorg voor de uitvoering van civieltechnische projecten. Hierbij kun je denken aan gebiedsontwikkeling of infrastructuur. Je zorgt ervoor dat het project van de voorbereiding tot en met de realisatie soepel verloopt. Dit doe je door middel van het opstellen van een plan. Je hebt een projectteam onder je werken en indien nodig is het ook mogelijk om externe partijen te betrekken. Deze functie is in tegenstelling tot de bovenstaande functies lastiger omdat het om een management functie gaat. Het is dus aan te raden om ervaring te hebben binnen de branche. Daarnaast moet je ook sterk zijn in planvorming en moet je sterke affiniteit hebben met contractvorming. Ben jij stressbestendig en al een tijd werkzaam in de bouw? Dan kan integraal projectmanager behoren tot een van de vacatures voor in de bouw die perfect bij jou past!

Kijk voor meer vacatures op Bouwselect.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *