Woning

Waar koop je een gietvloer?

Indien je van plan bent om een gietvloer te kopen kun je je op verschillende manieren oriënteren. Oriënteren is belangrijk, zodat je een idee kan krijgen van welke soorten gietvloeren er te koop zijn en welke voordelen en nadelen er aan een bepaald soort vloer kleven. Daarnaast verschillen de kosten per soort vloer behoorlijk, dus dat kan is een overweging om zeker mee te nemen bij het maken van je keuze. Ook moet je je afvragen of je huidige ondervloer geschikt is of moet worden geëgaliseerd. Voor het kopen van een gietvloer kun je gebruik maken van de site van G-Vloeren.  Hier kun je alles vinden over de verschillende soorten vloeren, de toepassingen voor de vloeren, de kosten, het onderhoud en de mogelijkheden van vloerverwarming. Of het nu gaat om een vloer voor in de woning, of een bedrijfsmatige vloer, er zijn vele opties mogelijk.

Wat zijn de opties

Zodra je besloten hebt om een gietvloer aan te schaffen is het van belang dat je eerst beoordeeld hoe de staat van de vloer is waar de gietvloer op moet komen. Je hebt vanzelfsprekend een egale ondervloer nodig. Mocht je ondervloer niet glad genoeg zijn, dan zal je er eerst voor moeten zorgen dat deze geëgaliseerd gaat worden. Dit is voor ieder type van belang. Gelukkig is iedere gietvloer geschikt voor vloerverwarming, dus daar hoef je bij je keuze geen rekening mee te houden. Vervolgens moet je een keuze gaan maken voor het soort vloer. Je kan onder andere kiezen uit een epoxyvloer of een polyurethaan vloer. Daarnaast heb je de keuze uit onder andere cementbeton, betonlook, microcement en siergrind. Afhankelijk van het soort vloer heb je dan ook nog de keuze uit een aantal kleuren en diktes. Tenslotte is het bij een bestaande gegoten vloer niet nodig om de hele vloer te vervangen. Je kan de vloer dan heel eenvoudig weer netjes maken door de vloer van een nieuwe coating te laten voorzien.

Wat is het verschil tussen een gietvloer van epoxy of van polyurethaan?

Een gietvloer van epoxy wordt vaak gebruikt in industriële ondernemingen, terwijl voor woningen en kantoren meestal voor een vloer van polyurethaan gekozen wordt. Epoxy is uitermate geschikt voor garages, technische ruimtes en magazijnen. Bij polyurethaan zijn er verschillen mogelijk in de zuiverheid van de vloer, maar ook in de dikte en de pigment percentages.  Een epoxyvloer is over het algemeen goedkoper dan een vloer van polyurethaan. Dit komt doordat een epoxy vloer door middel van een rolcoating wordt aangebracht en polyurethaan na het aanbrengen nog een beschermende coating moet krijgen om te voorkomen dat de vloer snel slijt. Naar mate het totaal aantal m² groter wordt, word het plaatsen van een gietvloer goedkoper. Voor een epoxyvloer ben je bij een oppervlakte boven de 150m² ongeveer € 45 per m² kwijt, terwijl dit voor een polyurethaan vloer rond de € 55 per m² ligt. Bij een oppervlakte van 150m² praat je dus al snel over een verschil van € 1.500. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *