Klussen

Vloerbedekking verwijderen

Voor degene wie er ervaring mee heeft weet: het verwijderen van vloerbedekking kan een lastig karwei zijn. Soms zit de vloerbedekking muurvast en is die lastig los te krijgen. Het lostrekken van de hele vloerbedekking kan dan ook een lastig karwei zijn. Wanneer je een nieuw huis hebt wil je natuurlijk ook een nieuwe vloer. Tenzij de vloerbedekking er nog goed uitziet natuurlijk… Wanneer je een huis verlaat wordt vaak ook van je verwacht dat je de vloedbedekking verwijderd.

Hoe verwijder je vloerbedekking het beste?

Het is van groot belang dat je de vloer eerst egaliseert. Hiervoor moet je de oude restanten van de vloerbedekking eerst verwijderen. Als dit niet goed gebeurd kan dat problemen opleveren. Doe het rustig aan want haastige spoed is zelden goed. Des te meer er gelijmd is hoe moeilijker het is om de oude vloerbedekking te verwijderen. Het is raadzaam om een sloophamer te gebruiken in combinatie met een cirkelzaag en plamuurmes. Water kan ook gebruikt worden bij deze klus. Dit maakt het hout wat zachter en zodoende kan je het makkelijker krom trekken.

Vloerbedekking verwijderen
Vloerbedekking verwijderen hoeft niet lastig te zijn wanneer je nauwkeurig te werk gaat.

Neem de tijd voor het verwijderen van de vloerbedekking

Je kan proberen het snel te doen maar hiermee loop je het risico dat je schade toebrengt aan de vloer. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Beter is dan ook om secuur te werken en het rustig aan te doen. Wanneer je de tijd neemt en het met beleid doet kan het niet misgaan. Iedereen kan gemakkelijk zelf zijn vloerbedekking verwijderen. Dit is niet moeilijk, een kind kan de was doen! Denk dus niet dat het jou niet zal lukken. Met hulp van bovenstaande stappen kan het haast niet misgaan. Het belangrijkste is dat je het niet te haastig doet en er rustig de tijd voor neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *