Klussen

Magneet verf kinderkamer

Je kan verf kopen in verschillende soorten en kleurtjes. Tegenwoordig is magneetverf erg populair. Magneetverf is een soort verf waar kleine ijzerdeeltjes inzitten. Deze zorgen ervoor dat magneten erop blijven hangen. Hartstikke leuk voor op een kinderkamer. Prachtige knutselwerkjes en tekeningen kun je nu met een magneet ophangen aan de muur. Of leuke verjaardag kaarten. Magneetverf is helaas alleen verkrijgbaar in de kleur donkergrijs. Maar je kunt over de magneetverf heen verven met elke leuke kleur die jij maar wilt!

Waar koop ik het?

Bij heel veel bouwmarken is magneetverf verkrijgbaar. Ook op internet zijn er sites te vinden die het verkopen.

Magneet verf kinderkamer
Magneet verf is een erg leuke toevoeging in de kinderkamer.

Hoe breng ik de verf aan?

Als allereerst is het belangrijk dat de ondergrond glad en schoon is. De verf moet goed geroerd worden want de verfdeeltjes moeten zich gelijkmatig verdelen. Voor een goed resultaat moet je meerdere lagen aanbrengen. Hoe meer lagen je op de muur smeert, hoe beter de magneetjes zullen blijven plakken. Meestal heb je aan 2 of 3 lagen wel genoeg. Als je over de magneetverf heen wilt verven of behangen moet je eerst 24 uur wachten.

Zelf een magneetbord maken

Ook is het leuk om met magneetverf een magneetbord te maken. Dit is heel simpel en erg leuk om zelf te doen. Je kunt bijvoorbeeld als ondergrond een stuk hout gebruiken. Het is wel belangrijk dat het voor behandeld hout is. Als dit niet het geval is kun je grondverf aanbrengen. Laat de grondverf eerst goed drogen voordat je aan de slag gaat met de magneetverf. Met de magneetverf kun je nu een vlak schilderen op het stuk hout. De grootte van het vlak kan je natuurlijk zo groot of klein maken als jij zelf wilt. Breng enkele lagen van de verf aan en test of de magneetjes goed blijven plakken. 2 of 3 lagen moeten genoeg zijn. Na 24 uur kun je nog een leuke kleur verf naar keuze aanbrengen om je magneetbord nog mooier te maken!

 Naar boven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *