Vloer

Laminaat in huis

Vloerbedekking in huis is lang in de mode geweest. De laatste jaren word vloerbedekking weinig meer gebruikt, ondanks dat het mooi lijkt en warm aandoet in een woonkamer.
De jeugd zal niet snel voor vloerbedekking kiezen. Ze zullen niet snel hun woonkamer laten bekleden met vloerbedekking.
Om het in huis warm te laten aandoen, is er een tijd geweest dat mensen ervoor kozen om tegels in de woonkamer te leggen. Op de tegels kwam dan een mooi vloerkleed te liggen.

Maar ondanks alles kiest men nog steeds het liefste voor een houten vloer. En omdat vloeren van echte houten planken in de kosten kunnen gaan lopen, word er dan voor laminaat als alternatief gekozen. Steeds vaker valt laminaat niet van een echte houten vloer onderscheiden. Dit maakt de keus voor een laminaat vloer relatief makkelijker. En daar komt ook nog bij dat de kwaliteit van laminaat vloeren enorm verbetert is.

De opbouw van laminaat

Meestal word gezien dat een laminaat vloer uit drie of vier lagen bestaat. Over het algemeen is de onderste laag van de vloer van melanine. De bovenste laag van de vloer bestaat uit bedrukt papier met diverse houtstructuren. Bovenop de bovenste laag komt de meest belangrijkste laag, namelijk de toplaag. Deze toplaag bepaald ook de kwaliteit van je laminaat vloer. Laat je altijd goed adviseren voor een laminaat vloer, want je hebt verschillende soort kwaliteit van de vloeren. De vloer van de woonkamer word immers meer gebruikt dan de vloer in de slaapkamer.

laminaat in huis
Wil je laminaat leggen? Let erop dat je dit strak legt. Anders is het geen gezicht.

Laminaat leggen

Laminaat leggen is niet meer zo lastig als jaren geleden. Tegenwoordig kan zo’n beetje iedereen een mooie vloer leggen. Door middel van een kliksysteem is het leggen van laminaat een gemakkelijke klus geworden, maar hou met het leggen wel rekenschap mee, dat je 1cm tussen de muur en de vloer vrijhoud. Dit is belangrijk omdat hout kan uitzetten als het warmer gaat worden. In het ergste geval gaat je vloer dan omhoog staan.
Als je wilt, kun je je vloer in verschillende structuren gaan leggen. Bijvoorbeeld, halfsteensverband of kruisverband. Wildverband is ook mogelijk. En om het helemaal af te maken, is misschien een hippe vloerkleed een optie. Met het gebruik van een vloerkleed zal je woonkamer een warme uitstraling hebben. Het is verstandig om je hierover wel te laten voorlichten wat het beste bij je woonkamer past.

Bronnen:
https://www.yourfloor.nl/advies/laminaat/laminaat-leggen-tips/
https://www.yourfloor.nl/collectie/laminaat.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *